Taner ULUTAŞ

Bir bakanın oğluna kaçak olarak gümrükten geçirmek istediği inşaat kelepçeleri nedeni ile kesilen gümrük bedeli sonrasında Mağusa Limanı'na giden bakanın asılsız suçlamalar ile gümrükçülere soruşturma açtığı öne sürülüyor.

KKTC'nin en güvenli ve güvenlik açısından sorunsuz olması gereken Limanların ‘Sorma gir hanına' dönüştürüldüğü ve güvenlik açısından SOS verdiği öne sürülüyor.

Mağusa Limanı'na park edilen ve günlerce park halinde bırakılan araçların güvenlik açısından zaafiyet yaratığı ve kaçakçılara alt yapı oluşturduğu iddia ediliyor.

PARK YERİMİ GÜMRÜK ALANI MI?

Mağusa Limanı'nda görevli güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, Mağusa Limanı güvenlik açısından son derece zayıf bir liman. Güvenlik hiç yok. Liman ‘Sorma gir hanına' dönüşmüş durumda. Birçok vatandaş arabala-

rını limana park ederek gemiye binerek ülkeyi terk ediyor. Park ettikten sonra örttükleri arabaları günlerce limanda kalıyor. Ülkeye döndükten sonra da arabalarına binip limandan ayrılıyorlar. Ama park edilen arabalar ile birileri dışarıya ne taşıyor kimse de bilmiyor dedi.

KAÇAK MALLARA GÜMRÜK ALINDI DİYE SİNİRLENDİ

Ayni kaynak açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘kısa bir süre önce bir bakanın oğlu kendi şirketinde kullanmak için inşaatlarda kullanılan kelepçeler getirdi. Gümrükçü arkadaşlar gümrüğe bildirilmeden geçirilmek istenen bu kelepçeleri kontrol esnasında fark ederek hem gümrük bedelini tahsil ettiler. Bakanın oğlu buna sinirlenerek oradan ayrıldı.

GÜMRÜKÇÜLERİ SUÇLADI

Önceki Pazar günü ilgili bakanımız Mağusa Limanı'na geldi. Gümrükçü arkadaşlar kendisini çıkıp selamlamamışlar diye yapmadığını bırakmadı. Mağusa Limanı'ndan ayrıldıktan sonra gümrükçü arkadaşları öğlen üzeri uyumakla suçladı. Geçenlerde gümrükçü arkadaşlar biz çalışanlara kendilerinden ifade istendiğini ve haklarında soruşturma açıldığını söylediler. Burası nasıl bir memleket inanın hiç anlamıyorum'

BAKAN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR

Bakan intikam peşinde ve sırf oğluna gümrükçüler gümrük cezası kestiler diye şimdi gümrükçülerden intikam almak istiyor diyen ayni kaynak, Mağusa Limanı'nın sorma gir hanına döndüğünü ve birçok gece kurulan masalar ile küçük bir meyhaneye dönüştüğünü görmeyenler şimdi gümrükçü arkadaşlarımızdan intikam almak istiyorlar. Olmadık suçlamalar ile soruşturma açarak ifadelerine başvuruyorlar açıklamasında bulundu..