Ticari olarak da kullanılan Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaparak Doktor Fazıl Küçük Bulvarı boyunca park eden tırlar bölgede büyük sıkıntılara neden oluyor.

Doktor Fazıl Küçük Bulvarı boyunca sağlı sollu, gelişigüzel park edilen tırlar, yolu kullanan diğer sürücülerin yol hakkını gasp ederken trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Tırlar, bölgede ikamet eden vatandaşların yaşam alanlarını da kısıtlıyor.

Tırların evlerinin önüne park edilerek adeta metalden duvar örüldüğünden şikayet eden bölge sakinleri, şoförlerin tırların içerisinde konaklamasından ayrıca rahatsız oluyor.

Duygu ALAN

“Günlerce kaldıkları oluyor”

Bölge sakinleri, söz konusu tırların yarattığı sıkıntının kış aylarında ikiye katlandığını kaydetti.
Tır şoförlerinin bulvar boyunca park ettikleri yerlerde, yaz aylarında en fazla bir ya da iki gün konakladığını ifade eden vatandaşlar,  kış aylarında olumsuz hava koşulları nedeni ile deniz trafiğinin durduğunu bu nedenle tır şoförlerinin o dönemlerde günlerce konakladıklarını kaydetti.

“Bazı şoförler uygunsuz hareketlerde bulunuyor”

Bölgede ikamet eden bazı vatandaşlar, tır şoförlerinin bazılarının akşam saatlerinde uygunsuz hareketlerde bulunduğunu öne sürdü, bu durumdan ciddi rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.
Havadis’e konuşan bölge sakinleri, “Tırların evlerimizin önünde park edilerek yaşam alanımızın kısıtlaması yetmezmiş gibi şoförler de ülkede kaldıkları süre içerisinde bu tırların içerisinde konaklıyor. Özellikle yaz günlerinde şoförler, bir araya geliyor ve caddede sofra kuruyor, içki içiyor, gürültü yapıyor. Bazı şoförler de o kadar ileri gidiyor ki, tuvalet ihtiyacını bir pet şişe içerisinde gideriyor, şişeyi de caddede bırakıyor” diye konuştu.

“Huzurumuz kalmadı”

Girne Doktor Fazıl Küçük Bulvarı sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak soruna bir an önce çözüm üretilmesini istedi.

“Evimizde hapis hayatı yaşıyoruz” diye isyan eden bölge sakinleri, şoförlerin tırlarda konaklamasından ötürü yaz akşamlarında dahi evlerinin balkonlarını diledikleri gibi kullanamadıklarını, izlendikleri düşüncesi ile evlerinin içerisinde bile özgürce hareket edemediklerini söyledi.

Şoförler de memnun değil

Bölge sakinlerinin şikayetleri üzerine gazetemize konuşan bazı şoförler ise ülkeye ticari amaçlı giriş yaptıklarını, kendilerine park yeri gösterilmediğinden ülkede bulundukları süre içerisinde limana yakın olduğu için Girne Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’na park ettiklerini belirtti.

Kendilerinin de bu durumdan memnun olmadıklarını ifade eden şoförler, “Biz de cadde kenarına park edip, araçlarımızda uyumaktan memnun değiliz. Bölgeye rahatsızlık vermek de istemeyiz ancak başka çaremiz yok. Devlet bize uygun yer göstersin, biz de oraya park edelim” dedi.