Evrim KAMALI

Limasol’da15 Ağustos tarihinde çalınarak KKTC’ye getirilen tekne ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar Nursel Nurçin ve Niyazi Korkmaz’ın ardından suç ortağı olduğu iddia edilen Necat Biçer’de dün tutuklanmasının ardından Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi yargıcı Alev Ulunay huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli şubede görevli polis memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Gümüşsoy zanlı Necat Biçer’in Limasol’da15 Ağustos tarihinde çalınarak KKTC’ye getirilen 7 metre uzunluğundaki tekne ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Nursel Nurçin ve Niyazi Korkmaz’ın suçlarını kabul edip vermiş oldukları gönüllü ifadede suç ortakları olduğunu beyan etmeleri üzerine tutuklandığını söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu alınan gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyleyerek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile tutuklu kalması talebinde bulundu.

Polis şahadetinin ardından sonra söz alan zanlı Necat Biçer kendisinin bu olayla ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını ve söz konusu diğer zanlıları daha önce hiç görmediğini söyledi.

Yargıç Alev Ulunay soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.