Lirik Şiir Grubu, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm sanatseverlerin, şairlerin ve vatandaşların Dünya Şiir Günü’nü kutladı.

Lirik Şiir Grubu adına açıklama yapan grup üyesi Serkan Soyalan, şiirin insan ruhunu temizlediğini ve kötülüklerden arındırdığını vurgulayarak, “Geçmişte yaşamış ve yaşamakta olan tüm şairlere, yalnızlığı okundukça azalan şiirlerine ve bütün şiir sevenlere selam olsun” dedi.

SANATÇI VE YAZARLAR BİRLİĞİ’NİN ETKİNLİKLERİ

Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği de, Dünya Şiir Günü nedeniyle etkinlikler düzenliyor.

Şiir Otobüsü’yle bu sabah merhum şair Kaya Çanca’nın Cihangir’deki evine giden şairler ve öğrenciler, Çanca’nın evinde ve mezarı başında şiirler okudu. Saat 15.00’te ise Gazimağusa Surlar içinde Namık Kemal Meydanı ve Otello’da da Namık Kemal’den ve Shakespeare’den şiirler okunacak. Saat 17.00’de de Gazimağusa Belediyesi’nin de katkılarıyla Bandabuliya'da şiir dinletisi etkinliği gerçekleşecek.

KIBRIS İLE LÜBNAN…

Öte yandan bugün saat 18.00’de ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde “Ak Bayraklar: Kıbrıs ile Lübnan arasındaki ve kendi içlerindeki köprüler” adlı etkinlik düzenlenecek.

Etkinliği Kent Üniversitesi öğretim görevlisi ve Kıbrıs Edebiyat Ajansı Üyesi Dr. Bahriye Kemal ile Prof. Caroline Rooney organize etti.