Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da düzenlenen ödül törenine Meclis Başkanı Sibel Siber, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bazı milletvekilleri ve yarışmaya katılan okulların temsilcileri katıldı.

Ödüllerin verilmesinden önce konuşan Meclis İdari, Mali, Teknik ve Parlamenter Hizmetleri Müdürü Serkan İlseven, sanat yarışmalarının gençlerin yaş seviyelerine uygun, araştırmayı teşvik edici, ilgilerini canlı tutacak, bedensel kültürel ve toplumsal gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak yönde olması gerektiğini belirtti.

İlseven, Bu yarışmayı düzenlerken, Kıbrıs Kültürü’ne mal olmuş eski oyunların farkındalığını ve sinema gibi çağdaş sanat dalının teşvik edilerek gençlerin konuya ilgisini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu yarışmanın gelecekte bu alanda önemli isim yapacak sanatçıların yetişmesine vesile olacağına inandıklarını belirten İlseven, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende ilk olarak yarışmada birinciliğe hak kazanan film gösterildi ve ardından da Meclis Başkanı Sibel Siber ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber, sanatın ülkenin gülen ve güldüren yüzü olduğunu söyleyerek, sanata ne kadar önem verilirse insanların da o kadar mutlu olacağını belirtti.

Kültürün unutulmaması için neler yapılabileceğini düşünürken böyle bir yarışma fikrinin eski oyunların anımsatılması açısından çok faydalı göründüğünü ifade eden Sibel, konunun gündeme gelmesiyle kültürümüzün bir parçası olan, saklambaç, körebe, beş taş gibi oyunların şimdiki nesiller tarafından ne kadar bilindiğini de merak ettiklerini anlattı.

Birinciliğe layık görülen kısa filmdeki gibi çocukların ellerinde teknolojik aletlerle asosyal ve yalnız bir hayat yaşamaya itildiğini söyleyen Siber, geçmişte çocukların dokunarak, duyarak sosyalleşerek oyun oynadığını hatırlattı.

Siber, kültürlerin unutulmaması için bu tür etkinliklerle çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, yarışmaya katılan gençlerin projelerinin gelecekte başaracakları harika işlerin göstergesi olduğunu söyledi.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, izledikleri kısa filmde bir dizi mesaj olduğunu ve yapılan araştırmalara göre gelecek 10 yıl içinde en yüksek bağımlılık oranının teknolojik aletlere olacağını belirtti.

Okullarda eski oyunların teşvik edilmesi gençlerin buluğ çağından teknolojiden uzak tutulması için motive edilmesi gerektiğini kaydeden Berova, asosyalleşmenin önüne geçilmesi için çaba gösterilmesini temenni etti.

ÖDÜL ALANLAR

Konuşmaların ardından kazanan öğrencilere ödülleri, katılımcılara ve jüri üyelerine de belgeleri takdim edildi.

Ödül almaya hak kazananlar şöyle; “1. Ozan Uykur, Şenay Güvensoylu, Esma Belet Levent Koleji, 2. Bora Sefer ve Murat Eroğlu YDK, 3. Makbule Naz Oktay, Berk Aydoğan YDK”

Katılım Belgesi Alanlar; “Mehmet Tufabcan Kurt, Ozan Öztürk, Bedirhan Küçük LTL. Zehra Bayram BEAL. Ozan Uykur, Şenay Güvensoylu, Esma Belet Levent Koleji.”