Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile BRTK arasında “liseler arası bilgi yarışması eğitim programı projesi işbirliği protokolü” imzalandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile BRTK Müdürü Meryem Özkurt’un imza koyduğu ”Liseler Yarışıyor” programı, 1 Aralık – 19 Mayıs tarihleri arasında BRTK ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ana sponsorluğunu Deniz Plaza’nın yapacağı ve 38 okulun katılacağı “Liseler Yarışıyor” programın yapımcılığını Kemal Darbaz, Yusuf Erek, Göksel Adaöz ve Dervişe Betmezoğlu yapacak. Açıklama şöyle:

“Projenin amacı; her anlamda düzeyli, çağdaş, kamusal yayıncılık anlayışına uygun bir televizyon programını hayata geçirmek, Öğrencilerin bilgiye ulaşmasını, paylaşmasını ve kullanımını özendirmek,kaynak tabanlı ve problem tabanlı öğrenmeyi teşvik etmek, problem çözme becerisi kazandırmak, olaylar ve olgular arasında neden sonuç ilişkisi kurmayı öğretmek, Kendilerini yenilememin önemin kavratmak, dayanışma ve sevgi duygularını geliştirmek, Sevgi ve saygı duyguları ölçüsünde rekabet ve girişim gücünü artırmak, okula ve topluma aidiyet duygusunu güçlendirmek, Grup çalışma duygusunu geliştirmek, eğitimin temel ilkelerine uyumlu bilgi edinilmesini sağlamak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, BRTK gibi önemli bir kurumla protokol imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Liseler Yarışıyor bilgi yarışmasının BRTK ile ortak yapılacağını belirterek hedeflenenin öğrencilerin bilgiye ulaşmasını, paylaşmasını ve kullanmasını özendirmek olduğunu söyledi.

Genel Orta Eğitim Dairesi’ne, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ’ne bağlı liseler ile Özel kolejlerin oluşturacağı gruplar ile bilgi yarışmasına katılacağını belirten Berova, yarışmanın finalinin 19 Mayıs’ta yapılacağını söyledi.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt da, amaçlarının gençleri bilgiye teşvik edip grup çalışmasına öncülük etmek olduğunu kaydetti.

Özkurt, bakanlık ile daha önce de programlarda işbirliği yaptıklarını belirterek, işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Programın yapımcısı ve sunucusu Kemal Darbaz da, Liseler Yarışıyor programının yapımına ilk olarak 2004 yılında başlandığını ve 8 yıl süre ile programın devam ettiğimi kaydetti.

Programa 4 yıllık bir ara verildiğini ve aranın ardından programa yeniden başlanacağını kaydeden Darbaz, Liseler Yarışıyor programının 1 Aralık’ta yayına başlayacağını ve programın finalinin 19 Mayıs’ta yapılmasının ön görüldüğünü söyledi.

Darbaz, ‘Liseler Yarışıyor programı 3 tur bir finalden oluşan 38 lisenin katılacağı bir program. Programın en önemli özelliklerinden bir tanesi izleyicili olmasıdır. 120 öğrencimiz liselerimizi desteklemek amacı ile orada olacaklar. Her yarışma programımız 3’er lisenin katılımı ile gerçekleştirilecek’ dedi.”