Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından düzenlenen 22. Liselerarası Matematik Yarışması finali Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji ve Lefkoşa Türk Maarif Koleji ekiplerinin katılımı ile DAÜ’de Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda kalabalık bir izleyici önünde yapıldı. Yarışma öncesinde konuşan Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov yarışmayı düzenlemelerinin esas amaçlarından birinin öğrencilere matematiği sevdirmek olduğunu söyleyerek yarışmaya katılan tüm okullara kutladı ve yarışmaya mali destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’na teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen de yarışmayı düzenleyen matematik bölümüne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, matematiğin tüm alanlarda gerekli olduğunu söyledi ve matematik alt yapısı iyi olanların alanlarında daha başarılı olduğunu belirterek finalist okullara başarılar diledi. Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen final yarışması sonucunda,

  • Buse Yurttutan, Çağın Şehit ve Meral Öksüz’den oluşan Lefkoşa Türk Maarif Koleji ‘Birinci’,
  • Dilâra Demir, Emre Sarıçiçek ve Emre Saybaşı’dan oluşan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ‘İkinci’,
  • Ali Malyalı Çoban, Ertem Karahasan ve Soykan Uzun’dan oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji ‘Üçüncü’,olurken, yarışmada dördüncü olan   
  • Emin Sensay, Ertan Direnç ve Oktay Şekerli’den Güzelyurt Türk Maarif Koleji de ‘Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazandı.

Bu yıl, Matematik Bölümü 22. Yıl Özel Ödülü’nü ise, Feride Çoksu, Neşe Büyük ve Seniha Aksoylu’dan oluşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ile Ceren Tokuş, Gizem Çakır ve Seren Yorulmaz’dan oluşan 20 Temmuz Fen Lisesi paylaştılar.

limay-tum-ekipler.jpg

Yarışma sonrasında düzenlenen törenle ödüller; Birinci Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, İkinci Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’ne DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov, Üçüncü Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov tarafından verildi. Yarışmada Dördüncü olarak Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ne ise ödülü merhum Onay Fadıl Demirciler’in eşi Serpin Demirciler tarafından verilirken, 22. Yıl Özel Ödülü’nü paylaşan 19 Türk Maarif Koleji ile 20 Temmuz Fen Lisesi’ne de ödülleri Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov tarafından verildi.

Bireysel Yarışma Ödülleri de verildi.

Öte yandan, 14 Nisan 2016 tarihinde yapılan 22. Liselerarası Matematik Yarışması’nın bireysel kategorisinde Birinci olan Çağın Şehit (Lefkoşa TMK), İkinci olan Emre Saybaşı (BEAL) ile Meral Öksüz (Lefkoşa TMK) ve Üçüncü olan Soykan Uzun’a (Gazimağusa TMK) ödülleri DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov ve Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov tarafından verildi. Bireysel Yarışmada Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü paylaşan Buse Yurttutan (Lefkoşa TMK), Dilâra Demir (BEAL) ve Ertan Direnç’e (Güzelyurt TMK) ödülleri merhum Onay Fadıl Demirciler’in kızı Naciye Demirciler tarafından verilirken, 22. Yıl Özel Ödülü’nü kazanan Neşe Büyük’e (19 Mayıs TMK) de ödülü Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bozer tarafından verildi.

bireysel-birincisi-c.-sehit.jpg

birinci-lefkosa-tmk-ekibi.jpg

ikinci-beal.jpg