Merkezi Brüksel’de bulunan Society of European Journalist ve Türk Hava Yolları işbirliğinde düzenlenen organizasyonla Litvanyalı gazetecilerin Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret  ettiği bildirildi.

Konuk gazeteciler, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından da kabul edildi.

Bakanlık açıklamasına göre, görüşmede söz alan Society of European Journalist Başkanı Aydın Karaçay, “KKTC’nin var olduğunu göstermek için” Litvanyalı gazetecileri adaya davet ettiklerini ve ülkeyi detaylı bir şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Karaçay, bu tür organizasyonların Litvanyalı tur operatörleri ve gazeteciler ile yapıldığını  da kaydetti.

Turizm Bakanı Sucuoğlu da kabulde,  Litvanyalı gazetecilerin KKTC’ye duyduğu ilgiden memnun olduğunu söyleyerek, ülke turizmi hakkında bilgi verdi.

Kış aylarının çok soğuk geçmediğini, yılın her mevsiminde denize girilebildiğini ve adada yılın 340 günü güneşin eksik olmadığını anlatan Sucuoğlu, Litvanya’dan gelecek olan turistlerin Kuzey Kıbrıs’tan memnun kalarak ayrılacaklarına dikkat çekti.

Sucuoğlu, özel ilgi turizmi kapsamında bisiklet yolları ve yürüyüş yollarının turizmin hizmetine sunulduğunu da söyleyerek, önümüzdeki aylarda yeni parkurlarının açılacağını ekledi.