Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun, Litvanya’da faaliyet gösteren 15 tur operatörü ve seyahat acentesi yetkilisiyle bir araya geldiği ve önümüzdeki günlerde ülkeye turist getirilmesi konusunda işbirliği yapma kararı alındığı bildirildi.

Turizm Bakanlığı’nın daveti üzerine True Travel Direktörü Aydın Karaçay’ın öncülüğünde KKTC’yi ziyarete gelen Litvanya’lı tur operatörü ve acenteler tarihi yerleri ziyaret ederek, ülke turizmi hakkında bilgiler aldı.

Bakanlık açıklamasına göre, True Travel Direktörü Aydın Karaçay görüşmede yaptığı konuşmada, Litvanya’dan gelecek olan turistler için paket programlar hazırladıklarını söyleyerek, ilk etapta Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferleri ile ülkeye Litvanyalı turistleri getirmeyi hedeflediklerini, daha sonra ise charter uçuşlar ile turist akışını yoğunlaştırmayı düşündüklerini söyledi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, Litvanyalı tur operatörleri ve seyahat acentelerinin ülkeye duyduğu ilgiden memnun olduğunu söyleyerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin her zaman devam edeceğini vurguladı.

Bakan Sucuoğlu, Litvanyalı misafirlere ülke turizmi hakkında bilgiler de vererek KKTC’de iklim nedeni ile 12 ay turizm yapılabileceğini belirtti.

Sucuoğlu, kış aylarının çok soğuk geçmediğini, yılın her mevsiminde denize girilebildiğini ve Ada’da yılın 365 günü güneşin eksik olmadığı söyleyerek, Litvanya’dan gelecek olan turistlerin Kuzey Kıbrıs’tan memnun kalarak ayrılacaklarından emin olduğunu ifade etti.

Sucuoğlu, özel ilgi turizmi kapsamında bisiklet yolları ve yürüyüş yollarının turizmin hizmetine sunulduğunu söyleyerek, önümüzdeki aylarda yeni parkurlarının daha açılacağını vurguladı.

Sucuoğlu, denizi, kumu ve doğal güzellikleri yanı sıra, Kuzey Kıbrıs’ın kültürel anlamda da çok zengin bir ülke olduğunu belirtti.

Bakan Sucuoğlu özellikle turizmde “ölü sezon” olarak adlandırılan kış aylarının canlı tutulabilmesi için Litvanya’dan da charter seferler düzenleneceğini söyledi.