Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), geçtiğimiz yıl 151 yapıyı denetlediğini açıkladı.

LTB tarafından 2014 yılında başlatılan ve belediye sınırları içerisindeki projelendirilmiş yapılara yapım aşamasında denetleme getiren uygulamayla başkentteki yapıların artık daha bilinçli, bilimsel ve etkin bir yapı şekilde inşa edildiği kaydedildi.

Belediye Meclisi’nden geçtikten sonra 1 Ocak 2014’te başlanan ve ülke belediyeciliğinde bir ilk olan uygulanma çerçevesinde LTB İmar Şubesi ekipleri 2016 yılında 151 adet dosyayı yapı denetiminden geçirdi.

LTB’den verilen bilgiye göre, Lefkoşa’daki etkin denetimler sonucunda daha sağlıklı, kaliteli, ekonomik, güvenli ve uzun ömürlü binalar ortaya çıkarken aynı zamanda ülkede inşaat yapım aşamasında sık sık yaşanan kazalara karşı da ciddi bir tedbir alınmış oluyor.

LTB İmar Şubesi tarafından son 3 yıldır yapılan uygulamanın Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı mimarlar, inşaat mühendisleri, makine, elektrik mühendisleri odaları ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ile işbirliği içerisinde 2017 yılında da devam edeceği kaydedildi.

1484641090.jpg