Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin işyerlerine yönelik yaptığı denetimler gündüz ve gece  farklı işyerleri olmak üzere devam ediyor. Hijyen koşulları yanında çalışanların sağlık karneleri ve işyeri izinlerinin kontrol edildiği denetimler kapsamında günlük 20-30 arasında değişen işyerine denetim  düzenleniyor.

Dün akşam da 5 işyeri denetlendi

Ekipler dün akşam da Lefkoşa’da faaliyet gösteren restoran  ve barlara yönelik rutin denetimlerini sürdürdü. 5 işyerinde yapılan denetimler sonucunda 1 işyerine eksikliklerini gidermesi için yazılı ihbarname verildi. Sağlık karneleri eksik olan ve  yetersiz temizlik koşullarına sahip olan Susam Restoran isimli  işyerine ise para cezası uygulandı ve  temizliğin yapılması için sabah mesai başlangıcına kadar süre verildi.

İzinsiz olan ve iznini yenilemeyenlere kapatma uyarısı

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri,  izinsiz veya iznini yenilemeden ve sağlık koşullarına uygun olmadan işyeri çalıştırmanın suç olduğunu hatırlatarak; geçerli izni olmayan işyerlerinin işlemlerini yaptırmak üzere belediyeye başvurmalarını; aksi takdirde işyerlerine kapatma işleminin uygulanacağını bildirdi.