Arzu Köprülü

Bir belediye personelinin Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Disiplin Kurulu kararıyla “işten atıldığı” gerekçesiyle, 18 dernekten oluşan Dernekler Kurulu, LTB önünde eylem yaparak, belediye başkanı ve meclis üyelerine kararın geri alınmasını talep eden yazı sundu.

Dernekler Kurulu, LTB önünde toplanarak önce hazırladıkları yazıyı okudu, ardından da bu yazıyı belediye başkanına verdi.

Dernekler Kurulu yazıda, bu kişinin işten çıkarılma şeklini eleştirerek, 1974 yılından bu zamana Kıbrıs tarihinde hiçbir devlet memurunun bu şekilde görevinden alınmadığını ve işten çıkarılmadığını savundu.

Yazıda, Dernekler Kurulu’nun bu personelin arkasında olduğu ve konunun takipçisi olacakları belirtilerek, “bu yanlış kararın Belediye Başkanı tarafından vakit kaybetmeden düzeltilmesi” talep edildi.

1464858726.jpg

HARMANCI KURUL TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yla görüşen kurul temsilcileri, disiplin kurulu soruşturmasının “adaletsiz yapıldığı” iddiasıyla, bu soruşturmanın ve yargılanma sürecinin yeniden yapılmasını arzu ettiklerini iletti.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ise, hiçbir uygulamanın tüm tarafları memnun edemeyeceğini belirterek, kendilerinin insan hak ve hukukuna çok önem verdiklerini ve kişilerin herhangi bir inancından dolayı herhangi bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

“KARAR İŞ DEVAMLILIĞIYLA ALAKALI, TAMAMEN YASALARA UYGUN”

Sendikanın da taraf olduğu bu kararın iş devamlılığıyla alakalı olarak tamamen yasalara uygun olarak alındığını ifade eden Harmancı, kararın mahkeme yolunun açık olduğunu, kararın haksız olduğunun hukuken belirlenmesi durumunda sorunu seve seve gidereceklerini belirtti.

Harmancı, “Mahkemeden çıkacak her türlü kararda boynumuz kıldan ince” dedi.

1464858738.jpg