Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), boş arsa veya arazilerin temizlenmesi için çalışma başlatıyor.

Boş arsa ve arazi sahiplerine 10 Mayıs’a kadar süre verdiğini açıklayan LTB, mal sahiplerinin bu tarihe kadar gerekli temizliği yapmaması halinde temizliğin LTB tarafından yapılacağını ve hizmet bedelinin mal sahibinden fatura edileceğini bildirdi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamada; “Ya arsa/arazi sahibi temizleyecek ya da LTB temizleyip hizmet bedelini kişiye fatura edecek” dedi.
 
“Lefkoşa’da temizlenmeyen mal ve arazilere radikal çözüm” sloganıyla yola çıkan LTB, her yaz döneminde büyük bir tehlike arz eden ve Yangın tehlikesi, sinek, böcek, yılan üremesi, çevre kirliliği gibi rahatsızlıkların ortadan kaldırılması adına radikal bir adım atarak 2 seçenekli bir çözüm yöntemi uygulama kararı aldı.

Lefkoşa Belediye sınırları içerisinde yer alan boş arsa ve/veya araziler sahiplerine 10 Mayıs tarihine kadar arsa/arazilerini temizlemesi için süre tanıyan LTB yönetimi, mal sahipleri tarafından bu tarihe kadar temizlenmeyen arsa ve/veya arazilerin, LTB tarafından temizlenip hizmet bedelinin mal sahibine fatura edileceğini açıkladı.

“EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONULARDAN BİRİNE ÇÖZÜM GELİYOR”

Gerek bölge ziyaretlerinde gerekse yurttaşla görüşmelerde en çok şikayet edilen konularından biri olan boş arsa/arazilerin temizliği meselesine çözüm bulmak için harekete geçtiğini belirten belediye, böylece hem yurttaşların şikayetlerini çözümlemiş hem de boş arazi/arsalarla ilgili tüm risklerin önüne geçmiş olacağını kaydetti.