Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) işbirliği ile düzenlenen bahar dönemi kursları  14 Mart’ta başlıyor.

Farklı yaş gruplarında sınırlı sayıda kişinin yer aldığı kurslarda, sanatsal faaliyetlerin yanı sıra öğretici bilgiler verilerek kaliteli zaman geçiriliyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Yaratıcı Minikler, Heykelin Halleri ile Karakalem-Desen katagorilerinde gerçekleştirilecek olan kurslara 14 Mart’ta başlanacak.

10 hafta sürecek olan kurslara 1 ile 14 mart tarihleri arasında 150 tl karşılığında kayıt yaptırılabilecek. Kayıtlar Lefkoşa Belediye Tiyatrosu binasında yapılacak.

Kurs detayları şöyle:

"Yaratıcı Minikler" (4 - 8 yaş), Kurs Sorumlusu: Ozan Özgenler, Kurs Süresi: 10 hafta, Kursiyer Sayısı: 14 Gün ve saat: Cumartesi / 10:00-11:30”

Çocuğun potansiyelini ortaya çıkarma temelinde 4-8 yaş çocukların keyif alarak öğrenecekleri 4 aylık süreleri olacak. Farklı malzemelerle, yeni ve yaratıcı 2 ve 3 boyutlu çalışmalar, kursun içeriğini oluşturacak.

“Heykelin Halleri”  (15 yaş ve üzeri), Kurs Sorumlusu: Zehra Şonya, Kurs Süresi: 10 hafta, Kursiyer Sayısı: 8, Gün/Saat : Pazartesi / 18:00 – 20:00

Kurs materyalleri kursiyerlere ait olacak, Kursiyerlerin kendilerinin belirleyeceği konsept/düşünce temelinde başlayacak ve farklı malzemelerin keşfiyle geliştirilerek üç boyutlu örneklere dönüşecek. Heykelle ilgili bilgiler hedef alınacak sorunlar çerçevesinde verilecek ve kurs teorik bilgiler eşliğinde sürecek. Her ay bir işin yaratım sürecinde geliştirilerek bitirilmesi düşünülüyor.

“Karakalem - Desen Kursu” (16 yaş ve üzeri), “Yağlı Boya Kursu” (16 yaş ve üzeri), Kurs Sorumlusu: Osman Keten, Kurs Süresi: 10 hafta Kursiyer Sayısı: 16, Gün/Saat: Çarşamba - Cuma 15:00 – 20.00 (tercih edilen gün ve iki saat)”

Bu kursta da kurs materyalleri kursiyerlere ait olacak. Karakalem, çizgi çalışmalarından başlayarak obje çalışmaları, perspektif, figür, kompozisyon ve isteğe bağlı olarak renkli çalışmalara geçilecek. Resim çalışmalarında ise temel çizim yeteneğini geliştirmenin yanında renk bilgisi, yağlı boya resim teknikleri, armoni ve renk tonlarındaki perspektifi kavrama teknikleriyle bakma ve görebilme becerisi kazandırmak hedefleniyor.