Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) işbirliği ile düzenlenen kış dönemi  kursları sergisi Başkent Sanat Merkezi’nde açıldı.

Yaratıcı Minikler, Renklerle Yolculuk, Heykelin Halleri ile Yağlıboya-Desen kategorilerinde 48 kursiyerin başarıyla tamamladığı kursa katılan çocuk, genç ve yetişkinlerden oluşan kursiyerler katılım belgelerini LTB Başkanı Mehmet Harmancı’dan aldılar.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, kursiyerlerin sanatsal faaliyetlerin yanı sıra öğretici bilgiler alarak kaliteli zaman geçirdiği kurslara katılanların ürettikleri eserlerden oluşan sergi 22 Nisan’a kadar 10:00-13:00 ile 16:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kurs hocaları Ozan Özgenler, Zehra Şonya ve Osman Keten’in de hazır bulunduğu sergi açılışında LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve EMAA Başkan Osman Keten de birer konuşma yaptı.

KETEN: “ MİNİK KURSİYERLER ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORLAR”

EMAA Başkan Osman Keten LTB-EMAA işbirliğinde devam eden kursların çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ve kış dönemi kurslarının da tamamlandığını ifade ederek kursa katkı koyan Zehra Şonya ve Ozan Özgenler’e teşekkür etti.

Kurslara katılan miniklerin sanatın estetik yanlarını çok iyi bir şekilde kullanmaya başladıklarını gözlemlediklerini kaydeden Keten miniklerin çok güzel ve estetik yönü kuvvetli işler ortaya çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

1461135722.jpg

HARMANCI: “ÇOK İYİ BİR SİNERJİ İÇİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı açılan sergilerde gördükleri sonrasında EMAA ile yaptıkları işbirliğinin ne kadar doğru bir adım olduğunu gözlemlediklerini kaydederek bu işbirliğinden çok mutlu olduklarını ifade etti.

Çok iyi bir sinerji ve enerji içersinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Harmancı, “Çok yetenekli çocuklarımız var. Bu kurslarla bu yeteneklerin çok güzel şeyler ürettiklerine şahit oluyoruz ve çok seviniyoruz. Çocukların yanı sıra toplumda gizli kalmış potansiyeli olan yetişkinler de varmış. Onları da tebrik ederim. En büyük teşekkürü ise Ozan, Zehra ve Osman hocaya yapmak gerekiyor.Umarım buna benzer işbirlikleri tüm topluma yayılır” dedi.

BAHAR DÖNEMİ KURSLARI SÜRÜYOR

Bu arada, Deniz Plaza’nın çocuk kursiyerlere malzeme katkısı yaptığı ve 14 Mart’ta başlayan bahar dönemi kursları ise devam ediyor.

1461135723.jpg

1461135743.jpg

1461135744.jpg