Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi ve Stüdyo 21 işbirliğinde özel gereksinimli bireylere yönelik kurulan; “LTB Engelsiz Dans Okulu”  ilk çalışmasını dün Stüdyo 21 merkezinde yaptı.

LTB basın biriminden yapılan açıklamaya göre,  LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy’un da izlediği çalışmada, özel gereksinimli bireyler dans eğitmenleri eşliğinde çeşitli dans figürleri sergiledi.

Çalışmanın ardından Harmancı ve okul üyeleri Stüdyo 21’in sokağında çiçek de dikti.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin, Engelsiz Dans Okulu ile anlamlı bir etkinliği imza attığını söyledi.

1455880937.jpg

Geçen yıl kurulan Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin geçen sürede belediye, özel gereksinimli bireyler ve aileler arasında bir bağ oluştuğunu belirten Harmancı, bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Stüdyo 21’in kurucusu Derviş Zeybek’e yaptığı özverili katkılar için teşekkür eden Harmancı,  LTB’nin özel gereksinimli bireylere yönelik sosyal içerikli çalışmalarının süreceğini kaydetti.

LTB Meclis üyesi ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy ise, LTB Dans Okulu ile sosyalleşen özel gereksinimli bireylerin sayısını artırmayı ve tüm engel gurubundan bireyleri bu dans okulunda görmeyi amaçladıklarını belirtti. 

Çağansoy, özel gereksinimli bireylerin ailelerinden bağımsız olarak böyle bir aktivitede yer almalarının mutluluk verici olduğunu belirterek, ilerleyen zamanlarda okul üyelerinin öğrendikleri dansları sergileme imkanı bulacağını söyledi.

1455880935.jpg

1455880937.jpg

1455880939.jpg

1455880938.jpg