Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Dış İlişkiler Komisyonu’ndan bir heyet 27-30 Ekim tarihleri arasında İrlanda’nın Belfast şehrinde gerçekleştirilen Geçiş Dönemideki Şehirler Forum’na “Forum For Cities in Transition” katıldı.

Bu yıl 5.si gerçekleştirilen Forum’a LTB’yi temsilen Dış İlişkiler Komisyonu ve Meclis üyesi Mine Atlı ile Dış İlişkiler Görevlisi Zehra Zekai katıldı.

Meclis Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyon üyesi Mine Atlı, Forum’da Lefkoşa hakkında bilgi verme imkanı bulurken, diğer şehirlerden gelen temsilcilerle de temaslar kurma imkanı elde etti. Atlı Forum sırasında Belfast Belediyesi As Başkanı Maire Hendron ile de görüştü.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan 14 farklı ülkenin seçilmiş yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum örgütleri, işdamları ve belediye yöneticilerinin katıldığı Forum’da yüzden fazla temsilci bölünmüş şehirlerdeki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak bu şehirlerin daha iyi noktalara taşınmasını konusunu ele aldı.

Forum çerçevesinde heyetler, Belfast’daki katolik ve protestanlar arasındaki çatışmayı engellemek için yapılan barış duvarlarını inceleyip, çatışmalarda mağdur olanlar için kurulan sergilere, şehitliklere ve yardım kuruluşlarına ziyarette bulundular.

LTB heyeti Forum sonucunda çeşitli şehirlerle işbirliği ve bilgi alışverişi yapılmasını ayrıca Lefkoşa için sözkonusu şehirlerden yardım alınması konusunda çalışma başlatılmasını kararlaştırdı.

Toplantıda ayrıca, Lefkoşa Rum Belediyesi ile olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından  bir sonraki toplantıntıda  iki belediyenin de Lefkoşa’yı  temsilen Forum’a katılması temenisinde bulunuldu.