İbrahim Diran

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) spor federasyonlarıyla işbirliği içinde düzenlediği Gençlik ve Spor Festivali’nin ikincisi cuma günü başlıyor.

LTB Spor Kulübü önündeki bisiklet yarışıyla başlayacak festivalin açılış töreni ise cumartesi günü saat 16.00’da Atatürk Spor Kompleksi'nde yapılacak.

LTB’nin 11 spor federasyonu ile düzenleyeceği festivale bu yıl engelliler de dahil edildi. Festival kapsamında Lefkoşa’da üç günde 11 branşta müsabakalar yer alacak.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, ilgili spor federasyon temsilcileriyle birlikte bugün  LTB’de düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi.

Harmancı, LTB’nin, organizasyonda bir aracı konumda bulunduğunu, festivalin paydaşlarının federasyonlar olduğuna işaret ederek, 2015’de festivalin 20’nin üzerinde federasyonla organize edildiğini ancak “ülkedeki siyasi değişikliklerin” daha kapsamlı festivaller düzenlenmesini etkilediğini kaydetti

Bu yılki festivalde engellilere yönelik müsabakaların da yer alacağını kaydeden Harmancı, sporu yaygınlaştırma amacıyla düzenlenen organizasyona katkı koyan tüm federasyonlara teşekkür etti.

Harmancı, “Burada ödüllerden çok, katılmak, paylaşmak, sporu yaygınlaştırmak hedefiyle yola çıkmıştık” dedi.

1462959051.jpg

AKTUNÇ

LTB Asbaşkanı Akın Aktunç ise konuşmasında, Mehmet Harmancı’nın göreve gelmesiyle sportif faaliyetlerin artırıldığını söyledi.

2015’de düzenlenen festivale 21 federasyonun yer aldığını kaydeden Aktunç, bu yılki festivale ise elde olmayan nedenlerden dolayı 11 federasyonun yer alacağını ifade etti.

DİĞER KONUŞMALAR

Okçuluk Federasyonu Başkanı Mehmet Çavuş ise festivalin diğer belediyeler tarafından örnek alınmasını arzu ettiğini kaydetti.

Bisiklet Federasyonu adına konuşan LTB Meclis Üyesi Bülent Çıraklı, festivale uluslararası bir boyut kazandırılması dileğinde bulundu.

Festival organizasyonunda yer alan Hüseyin Kral da, festivalin, festival şeklinde düzenlenen tek sportif etkinlik olduğuna işaret ederek, finalin festival kapsamına girecek şekilde organize edilmesinden dolayı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.

LTB Meclis Üyesi Onur Olguner de belediyecilik anlayışı olarak paydaşlarla hareket etmeyi tercih ettiklerini ve festival organizasyonunda da bu yöntemin tercih edildiğini söyledi.

LTB Meclis Üyesi Çelen Çağansoy da festivalin Engelliler Haftası içerisinde yer almasının, engellilerin hayata kazandırılması çalışmaları açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Çağansoy, festival kapsamında Beşiktaş Engelli Basketbol Takımı’nın KKTC’de Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelli Basketbol takımıyla maç yapacağını da açıkladı