Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Avrupa Akdeniz Sanat Derneği (EMAA) arasında, belediye eski başkanlık binasının Dernek binası olarak ortak kullanımı için “kurumsal ortaklık protokolü” imzalandı.

LTB Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde, protokole, LTB adına Başkan Mehmet Harmancı ve EMAA adına Başkan Yardımcısı Zehra Şonya imza koydu.

Törende aynı zamanda LTB ile EMAA arasında 2015 yılına ait kira sözleşmesi de imzalandı.

HARMANCI

İmza töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Harmancı, imzalanan protokolle EMAA binasında çocuklar ve gençler için sanatsal kurslar başta olmak üzere birçok yaş grubuna ve kesime yönelik sanatsal faaliyetler yapmayı planladıklarını söyleyerek, Lefkoşa sakinleri olarak böyle bir binayı ortak olarak sanatsal faaliyetlerde kullanabilmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkan Harmancı, EMAA ile imzalanan protokolün aslında sembolik olduğunu, önemli olanın tarafların iyi niyet ve karşılıklı anlayışla daha güzel ve farklı işler yapılabilmesi düşüncesini hayata geçiriyor olması olduğunu vurguladı.

LTB’nin sanat ve kültür merkezi konumunda olan bu binada sanatsal faaliyetlerle katkı koyma fırsatını tanıdığı için Lefkoşa sakinleri adına EMAA’ya teşekkür eden Harmancı, yapılacak işbirliğinin de bu anlamda çok değerli olduğunu söyledi.

Lefkoşa sakinlerinin sanatsal yeteneklerini geliştirici kurslar yazda başlayacak. İmzalanan protokol ile LTB bina çatısı altında çocuklar, gençler ve büyükler için olmak üzere Lefkoşa sakinlerinin sanatsal yeteneklerini geliştirici faaliyetler düzenleyecek.

Yaz döneminde başlayacak kurslarla ilgili program Mayıs ayı ortasında LTB’nin sosyal medya sayfalarından duyurulacak.