KIB-TEK binasında gerçekleştirilen görüşmede LTB kanadını başkan Mehmet Harmancı, asbaşkan Akın Aktunç ve Park Bahçeler Aydınlatma ve Trafik Şube Amiri Ferdiye Sav temsil ederken, KIB-TEK adına Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve kurum yetkilileri hazır bulundu.

LTB 5 sayfalık rapor sundu

Yapılan görüşmede Lefkoşa genelinde yer alan aydınlatma lambalarının durumlarını açıklayan 5 sayfalık bir rapor LTB tarafından KIB-TEK’e sunuldu. Raporda bozuk ve kırık lambalar yanında, aydınlatmada yaşanılan bazı sorunlar ile ilgili olarak kurum bilgilendirildi.

Yapılacak işbirliği içerisinde KIB-TEK’in sorumluluğundaki aydınlatma lambaları konusunda sunulan rapordaki aksaklıkların düzeltilmesi adına LTB’ye yetki ve malzeme temini yapılması konusunda mutabakata varıldı.

İhaleye çıkıldı, 4 ayda değişim tamamlanacak

Görüşmede konuşulan bir diğer önemli detay ise Lefkoşa genelindeki aydınlatma lambalarının değişimi ihalesi oldu. KIB-TEK tarafından led ampül alımı konusunda ihaleye çıkılırken, 4 aylık bir süre içerisinde tüm Lefkoşa’daki lambaların led ampül olacağı, bu sayede hem enerji tasarrufunda bulunulacağı, hem de daha etkili bir ışıklandırma sağlanacağı ifade edildi.