LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile KTTB Başkanı Filiz Besim’in imza koyduğu protokol uyarınca LTB, KTTB’ne ait olan elektromanyetik alan ölçüm cihazını kullanabilecek.LTB,  Lefkoşa belediye sınırları içerisindeki baz istasyonlarının yerlerini belirleyerek, ölçüm yapılacak noktaların haritalanmasını üstlenecek. LTB ayrıca ölçüm sonuçlarını KTTB ile paylaşacak. Bununla birlikte KTTB’de LTB tarafından sağlanacak sonuçların değerlendirmesini yapacak ve yapılan değerlendirmeleri LTB’ye aktaracak.

Besim: “LTB’ye halk sağlığına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz”

KTTB Başkanı Filiz Besim imza töreninde yaptığı konuşmada, LTB’ye halk sağlığına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Dünyada baz istasyonlarının yaydığı elektro manyetik dalgaların kısa, orta ve uzun vadede hangi hastalıklara yol açtığı konusunda çalışmalar yapıldığını önemle vurgulayan Besim, bu kapsamda öncelikle dünya standatlarında alınan önlemlere uyulması ve baz istasyonlarının düzenli bir şekilde dentlenmesi gerektiğini söyledi.Alınan sonuçların şeffaf birşekilde uzmanlarla paylaşılması gerektiğine de vurgu yapan Besim, bu bağlamda LTB ile imzalamış oldukları protokolün çok önemliolduğunu belirtti.  

Harmancı: “Halk sağlı ile ilgili çalışmalarımız sürecek”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı konuşmada, göreve geldiği ilk günden itibaren KTTB ile iyi ilişkiler kurduklarını belirterek, birlik Başkanı Filiz Besim ile birlik üyelerine teşekkür etti. LTB’nin gerçekleştirmiş olduğu bölge ziyaretlerinde baz istasyonları konusunun sürekli gündeme gelmesi nedeni ile bu konuda bilimsel çalışma yapma ihtiyacı hissetlerini belirten Harmancı, “Amacımız sorunu devletin ilgili kurumlarının elinden almak değil ama belediyenin özellikle bire bir istişare ettiği Lefkoşalı hemşerilerin bu konudaki hassasiyetine bir yanıt vermektir” dedi. “Sizlerin bilgi birikimi ve bizlerin de çalışmalarını bir araya getirip daha da ileriye görütürmeyi hedefliyoruz.” diyen Harmancı,  LTB’nin yaşadığı tüm sıkıntılara karşın hiçbir zaman halk sağlığı ile ilgili çalışmalarını yarıda bırakmadığını önemle vurguladı. Halk sağlığının herşeyden önemli olduğunu kaydeden Harmacı, LTB olarak bu konudaki çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.