Kombi özelliği de olan yeni araç ile haftaiçi sabah 07:30’dan gece 22:00’ye kadar çift vardiya, Cumartesi tam gün ve Pazar da 4 saat çalışan kanalizasyon ekibi çalışmalarına Aralık ayından itibaren Organize Sanayi Bölgesi’nden başladı. Yıllardır elden geçirilmediği için özellikle aşırı yağışlarda tıkanıklığa neden olan kanalizasyon altyapı ana hatları ve menhollerin temizlenmesi ile lokal taşmaların da önüne geçilecek.

Özkaynak: “Kombi özelliği de olması ana hatları hızlıca temizlememizi sağlayacak” Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak yeni alınan aracın jet özelliği yanında kombi özelliğine de sahip olduğunu belirterek çift özelliğe sahip olan bu modern araç ile tüm şehrin kanalizasyon hatlarının bakım ve idamesini gerçekleştireceklerini kaydetti. Yeni araçla şubenin altyapıdaki bu tür sorunları çözme kapasitesinin arttığını ifade eden Özkaynak, çift vardiya çalışan ekiplerle sorunları daha hızlı çözüme ulaştıracaklarını da vurguladı. Özkaynak acil durumlarda kanalizasyon ekibinin 24 saat şehirdeki sorunlara müdahale etmeye de hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Harmancı: “Kombine jet aracı ile 1 yılda 200 km’lik mesafe temizlenecek”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da uzun yıllar demode olan eski jet aracı ile şehrin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyerek hem yeni alınan modern kombili jet aracı hem de Kanalizasyon Şubesi’nin yeni çalışma sistemi sayesinde 1 yıl içinde 200 km.’lik kanalizasyon altyapısını temizlemeyi düşündüklerini ifade etti. Haftaiçi sabah 07:30’dan gece 22:00’ye kadar,Cumartesi tam gün ve Pazar da 4 saat çalışmaların süreceğini kaydeden Harmancı yeni çift vardiya sistemi ile çok hızlı yol alacaklarını ve şehirde ciddi bir rahatlama olacağını vurguladı. Çalışmalarda hava şartlarına göre küçük sarkmalar olabileceği de belirten Harmancı, aracın alımında katkıları olan Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’ne de teşekkür etti.