Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) bir süredir belediye hudutları içerisinde aydınlatma vergisinin KIB-TEK tarafından tahsil edilmesi karşısında verdiği mücadeleyi hukuksal zemine taşıyor. LTB 20/02/2015 tarihinde yapmış olduğu Belediye Meclisi  toplantısında sair kararlar yanında Lefkoşa Belediye Hudutları içerisindeki aydınlatma vergisinin daha önce olduğu gibi  halen yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkilendirilmiş olan LTB tarafından toplanmasına ve buna engel teşkil eden icraatların men edilmesine  dair  karar üretti.  20 Şubat 2015 tarihli ve 44/2015 numaralı Meclis Kararı çerçevesinde Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi  Belediye Hukukcularına ilaveten Meclis üyesi olan  Av. Boysan Boyra ve Av. Sonuç Koyuncu’yu gerekli hukuki süreci başlatmak ve yürütmek için yetkilendirdi.

LTB Meclisi adına Meclis Üyeleri Av. Sonuç Koyuncu ve Av. Boysan Boyra yaptıkları açıklama ile aydınlatma vergisinin 13/08/2013 tarihinde yapılan kanun hükmünde kararname ile  KIB-TEK tarafından tahsil edilmesinin kararlaştırılmış olmasına karşılık bu kararname  Cumhuriyet Meclisi’ne götürülüp yasallaşmadığından dolayı  artık bir hükmü kalmadığını ifade ettiler. Buna rağmen aydınlatma vergilerinin halen KIB-TEK tarafından tahsil edilmesinin  yasalara aykırı ve  kanunsuz olduğuna dikkat çeken Koyuncu ve Boyra, LTB’nin 20/02/2015 tarihinde aldığı  karar çerçevesinde mevzuata rağmen halen aydınlatma vergisini tahsil etmeye devam eden Elektrik Kurumu aleyhine yargısal süreç başlatılacağını vurguladılar.

Belediye Meclisi’nin 20/02/2015 tarihli Toplantısı M.K. NO.: 44/2015: “Belediyeler Yasasında öngörüldüğü gibi aydınlatma harçlarının yeniden Belediyemiz tarafından toplanmasını temin etmek için buna engel teşkil eden Bakanlar Kurulu, KIBTEK ve vesair sorumlulara Belediyemizin dava açmasına, Belediye Hukukcularımıza ek olarak Boysan Boyra ve Sonuç Koyuncu’nun Avukat olarak tayin edilmesine 2’ye karşı oyçokluğu ile;”