Eniz Orakcıoğlu

Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesi Onur Olguner, Hamitköy ile Haspolat'ın birleşerek ayrı bir belediye kurmasının gerektiğine işaret ederek “Bu bölgelerin kanalizasyon ve diğer altyapı hizmetlerine kavuşması için, ayrı bir belediyeleşme sürecine gitmesinin dışında seçeneği yoktur" dedi.

Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesi Onur Olguner, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada , Hamitköy ile Haspolat'ın birleşerek ayrı bir belediye kurmasının gerektiğine dikkat çekerek, “Görüşüme göre 80'lerde kanalizasyon altyapısına başlanan Lefkoşa'da, Hamitköy ve Haspolat'ın kanalizasyon ve diğer altyapı hizmetlerine kavuşması için, merkezden kopmak ve 'yerinden yönetim' anlayışıyla Gönyeli, Alayköy, Değirmenlik ve Luricina gibi ayrı bir belediyeleşme sürecine gitmesinin dışında seçeneği yoktur. Aksi takdirde ne 2020'de, ne 2030'da da bu bölgelere kanalizasyon altyapısı gelmesinin ihtimali yoktur” diye konuştu.

Olguner’in sosyal medyadaki paylaşımı;

İkinci dönemimde olduğum Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyeliği süremde eğer tek bir şeyden emin olduysam, o da Hamitköy ile Haspolat'ın birleşerek ayrı bir belediye kurmasının gerekliliğidir arkadaşlar. Eğer bugün Gönyeli, Değirmenlik, Alayköy ve Luricina Lefkoşa Türk Belediyesine bağlı olsa idi, bulunacakları durum Hamitköy ve Haspolat gibi olacağını öngörmek yanlış olmazdı. Ülkedeki tek AB standartlarına uygun arıtma tesisini barındıran ve kendi bu kanalizasyon sistemini kullanamayan bu iki bölgeye kanalizasyon altyapısı her zaman merkeze yapılan asfaltalama, yağmur suyu direnaj altyapı eksikliği ve altyapı onarım adımlarından sonra, ikinci planda olacaktır. Bu yasalarımızın merkezileştirdiği, yerinden yönetimden uzaklaştırılmış yerel yönetim sistemlerinde yaşanabilen gayet doğal bir sonuçtur. Yatırım merkeze odaklanır. Görüşüme göre 80'lerde kanalizasyon altyapısına başlayan Lefkoşa'da Hamitköy ve Haspolat'ın kanalizasyon ve diğer altyapı hizmetlerine kavuşması için, merkezden kopmak ve 'yerinden yönetim' anlayışıyla Gönyeli, Alayköy, Değirmenlik ve Luricina gibi ayrı bir belediyeleşme sürecine gitmesinin dışında seçeneği yoktur.

Aksi takdirde ne 2020'de, ne 2030'da da bu bölgelere kanalizasyon altyapısı gelmesinin ihtimali yoktur.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi