Lefkoşa Türk Belediyesi, kaçak et konusunda yürüttüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda LTB’ye ve polise gelen bir ihbar üzerine yapılan kontrollerde EZ 363 plakalı salon aracın içerisinde ve bagajında parçalanmış halde bir bütün danaya ait et tespit edildi.

Veteriner kontrolü yapılmamış, sağlıklı olup olmadığı bilinmeyen ve sağlıksız koşullarda kesilerek taşınan etlere müdahale edildi. Etlerin Lefkoşa piyasasında satılmasının hazırlığının yapıldığı öğrenildi. 

Polis yasal işlem başlattı, LTB etlerin imhasını gerçekleştiriyor

Dananın kesimini yaparak piyasaya sürecek olan kişilerin Yunus Emre Dağ ve Yaşar Sarı olduğu polis ve belediye Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından tespit edilmiş olup, bu kişiler hakkındaki yasal işlem polis tarafından; etlerin imhası ise Halk Sağlık Şubesi tarafından gerçekleştirilecek.

Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada Lefkoşa sınırları içerisinde bu gibi kaçak ve sağlıksız etlerin piyasaya sürülmesine geçit verilmeyeceği, bu gibi etlerin satışının yapıldığı kasapların ise mühürlenerek kapatılacağı bir kez daha hatırlatıldı.