Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi’nın 18 Mart itibarı ile başlattığı hamamböceği ve haşare ile mücadele kampanyası sürüyor. Jel uygulaması yöntemi ile yapılan ilaçlamalar sayesinde hamamböcekleri ve diğer haşareler zincirleme bir şekilde zararsız hale getiriliyor. Binaların bahçesinde bulunan logar kapaklarının açılarak ilaçlanması, yine hanelerin içerisinde bulunan mutfak, banyo ve tuvalette ilaçlamalar yapılması şeklindeki çalışmalar kapsamında kanalizasyon hatları da diğer bir ekip öncülüğünde ilaçlanıyor.

Yenişehir bölgesine geçildi

Hamitköy, Dumlupınar ve Küçük Kaymaklı’daki çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler, Yenişehir Bölgesi’ne Belediye Evleri ile giriş yaptılar. Çalışmaların önümüzdeki günlerde Çağlayan, Surlariçi, Köşklüçiftlik ile devam edeceği, ardından da diğer bölgelere geçileceği bilgisi verildi. Haziran ayı içerisinde tamamamlanması planlanan kampanya sonrasında Lefkoşa belediye sınırları dahilindeki tüm haneler, işyerleri ve diğer binaların ilaçlanacağı açıklandı.

Sivrisinek kaynak tespiti yapılıp, imha ediliyor

Çalışmalar çerçevesinde ziyaret edilen hanelerde sivrisinek oluşumuna sebep olan lavrasit kaynakları da tespit edilerek imha ediliyor. Vatandaşlara bu kaynakların oluşumu konusunda bilgi veren belediye personelleri, özellikle bir yerde açık şekilde tutulan su kaynaklarının bu oluşuma sebep olduğunu örnek de göstererek açıklıyorlar.

Köpek sayımı ve bilgilendirmesi de yapılıyor

Halk Sağlığı Şubesi ekipleri ayrıca girilen hanelerdeki köpeklerin de notunu alıyor. Bu çalışma ile hem Lefkoşa’daki köpek sayısının belirlenmesi sağlanırken, hem de köpek ruhsatlarının çıkarılması için ilgili vatandaşlara bilgilendirici kağıt bırakılıyor.

Harmancı ekiplerle birlikteydi

Şubenin Yenişehir’de başlattığı çalışmaları LTB Başkanı Mehmet Harmancı da takip etti. Başkan Harmancı, şube amiri Levent Özverel ve ilaçlama birimi sorumlusu Tuncer Fedai’den çalışmaların seyri ile ilgili detayları öğrenirken, vatandaşları da çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.