Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın toplu iş sözleşmesine aykırı davrandığını ileri sürerek bugün LTB’de iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

BES, konuyla ilgili açıklamasında, Harmancı’nın, görev süresi boyunca 1 Mayıs ödeneği ve diğer hakların ödenmeyeceğini bildirdiğini kaydederek, BES’in bu kararı tanımayacağı belirtildi.

Açıklamada, “Sendika olarak tarafımıza bildirilen bu kararı tanımıyoruz ve bu yönde adım atılması halinde yasal hakkımız olan grev de dahil her türlü eyleme gidileceğini bildiririz” denildi.

LTB Başkanı Harmancı’nın mücadele alanı olarak  sosyal medyayı seçerek,  BES’i itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğü iddia edilerek,  “Sayın. Başkan’ın  sosyal medya üzerinden topluma karşı sergilediği ‘mağdur’ ve ‘uzlaşıcı’ tavrını, kendisi ile müzakere ettiğimizi sandığımız masada da görmek isterdik” ifadesi yer aldı.

Açıklamada “Ancak ne yazık ki Sn. Başkan ‘ben yaparım olur’ tavrı ile sendikamızı önlem almaya iterken, sosyal medya üzerinden ise tam aksi bir tavır sergileyerek toplumumuza ‘mağdur’ rolünü oynamaktadır” denildi.

Çalışanlar adına altına imza konulan toplu iş sözleşmesinin sendikanın namusu olduğu,  sözleşmenin uygulanmasını sağlamanın  sendikanın  en temel görevleri arasında yer aldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ancak ne yazık ki karşımızda taraflar olarak imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin arkasında durmayan, toplu iş sözleşmesine aykırı bir şekilde kararlar alan ve toplu iş sözleşmesinden dolayı çalışanların elde ettikleri hakları uygulamayacağını net olarak tarafımıza sözlü olarak bildiren bir başkanla karşı karşıyayız”

“Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları ve sendikası bugünlere boyun eğerek ve diktatörce tavırlar karşısında sinerek gelmemiştir” denilen açıklamada, BES’in, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni en karanlık olduğu dönemlerde terk etmeyip, bugünkü aydınlık günlerine kavuşmasını sağladığı kaydedildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile sendikanın  yaptığı   son görüşmede toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan 1 Mayıs ödeneği ve diğer kazanılan tüm hakların görev süresi boyunca ödenmeyeceğinin söylendiği belirtilen açıklamada, tek taraflı alınan toplu iş sözleşmesine aykırı olarak alındığı iddia edilen  kararın demokratik bir tutum olmadığı ileri sürüldü ve kararı sendikanın tanımayacağı bildirildi.