Belediyeye ait binalardan birinin, özel gereksinimli kişilerin kullanımına verilmesi gibi birçok konuyu görüşen Engellenmeyen Şehirler Komisyonu’nun dün akşamki toplantısında, özel gereksinimli bireyler için araç temin edilmesi, bu kişilerin ailelerine yönelik destek çalışması yapılması, LTB bünyesinde çalışan engelli sayısının kayıt altına alınması gibi konular ele alındı.

Toplantıda ayrıca, Komisyonun işbirliğinin devamı ve hedeflere ulaşılması için birlikte çalışılması yönünde görüşler ortaya konuldu.

LTB Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da hazır bulunduğu toplantıya Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, Ortopedik Özürlüler Derneği, Özel Eğitim Vakfı, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği, Toparlanıyoruz Hareketi, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği ile Spastikleri Koruma Cemiyeti yetkililerinin temsilcileri katıldı.

Ayrıca toplantıya özel gereksinimli çocuk sahibi aileler de katıldı ve sorunlarını dile getirdi.

“GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ…”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yaptığı değerlendirmede, verimli geçen toplantıyla güzel bir başlangıç yapıldığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Özel gereksinimli çocuğa sahip ailelere sosyal destek verilmesinin önemine işaret eden Harmancı, bu amaçla LTB’de yeni bir birim oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Bu konudaki alt yapı çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını ifade eden Mehmet Harmancı,  Engellenmeyen Şehirler Komisyonu üyelerinin ve meclis üyelerinin bu konuda özverili şekilde çalışmaya hazır olduğunu söyledi.