Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Hamitköy’de bulunan bir sokağa, hayatını engellilerin daha iyi yaşam koşullarına kavuşturulmasına adayan, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin merhum Başkanı Mustafa Çelik’in adını verdi.

LTB Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, LTB Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komitesi tarafından bir süre önce alınan karar bugün hayata geçirildi.

Sokağa isim verilmesi nedeniyle düzenlenen etkinliğe LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB As Başkanı Akın Aktunç,  Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Mustafa Çelik’in eşi Özlem Çelik ile belediye meclisinin bazı üyeleri katıldı.
 
HARMANCI: “ENGELLERİ KALDIRMAK ADINA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil yılın 365 günü engelleri kaldırmak adına uğraş verilmesi ve kişilerin bunu hayat tarzı haline getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

LTB olarak bu anlayışla hareket etmeye çalıştıklarını kaydeden Harmancı, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirtti.

“Ortopedik Özürlüler Derneği’nin efsanevi Başkanı, topluma engelli haklarının duyurulmasında çok önemli farkındalıklar yaratmış ve ciddi bir mücadele vermiş Mustafa Çelik’in ismini Hamitköy’de bir sokağa verdik. Bununla birlikte güzel bir dayanışma örneği sergilediğimizi düşünüyorum. Onu sevenlere armağan olsun” diyen Harmancı, Çelik’in adının daha büyük ve daha görünür caddelere yakıştığını, bu nedenle ilerleyen süreçte olanak olması halinde daha görünür bir caddeye Mustafa Çelik isminin verilmesi için çalışma yapılacağını söyledi.

Mustafa Çelik adının bir sokağa verilme konusunun uzun zamandan beridir gündemde olduğu ancak bugün gerçekleştirilebildiğini vurgulayan Harmancı, “Umarım bu kararımız Çelik’in ailesi ve sevenlerini mutlu etmiştir” dedi.

“ÇELİK’İN ORTAYA KOYDUĞU BİLGİ VE DENEYİMLER IŞIĞINDA…”

“LTB’nin özel gereksinimli bireyler konusundaki mücadelesi, Çelik’in ortaya koyduğu bilgi ve deneyimler ışığında günün koşullarına ayak uydurarak devam edecektir” diyen Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nin ortaklaşa çalışmasıyla hazırlanan ve engellilerin sorunlarını anlatan “Tekerlek İzleri” oyunun yıl içerisinde sahnelendiğini anımsattı.

Başkan Harmancı, LTB olarak ilerleyen süreçte de engelleri kaldırmak adına mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi.
 
KİBRİT: “MUSTAFA ÇELİK TAKDİRE DEĞER BİR MÜCADELE SERGİLEDİ”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de yaptığı konuşmada, Mustafa Çelik’in özel gereksinimli bireyler adına yaşamı boyunca kayda ve takdire değer bir mücadele sergilediğini söyledi.

Kibrit, duyarlılıklarından dolayı LTB Başkanı Mehmet Harmancı, meclis üyeleri ile LTB çalışanlarına teşekkür etti.

ÇELİK

Mustafa Çelik’in eşi Özlem Çelik ise yaptığı konuşmada, Hamitköy’deki bir sokağa Mustafa Çelik adının verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür etti.