Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının dördüncüsünü dün akşam Ortaköy bölgesinde gerçekleştirdi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre Sancaktar Kalebey Parkı’nda gerçekleşen toplantıda Harmancı belediyenin bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerle ilgili  bilgi verdi.

Geçtiğimiz yıl belediyenin kendi kaynaklarıyla bölgedeki parka yeniden hayat verdiklerini kaydeden Harmancı, yine belediyenin kendi kaynaklarıyla bölgede drenaj ve kaldırım ihalesine çıktığını söyledi. 

Bölgede gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Harmancı, Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’nde öğrencilerin  otobüs beklerken  biriken su yüzünden sıkıntı yaşadıklarını ancak yapılan kaldırım ile bu olumsuzluğun ortadan kaldırıldığını belirtti. Bölgede eksik kalan asfalt tamiri için de ihaleye çıkıldığını kaydeden Harmancı ihalenin sonuçlanmasının ardından çalışmalara başlanacağını söyledi. 

Özellikle Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’ndeki yolun asfaltlanması için iki  kez ihaleye çıkıldığını ancak istenilen teklifin verilmemesi nedeni ile söz konusu ihalenin sonuçlanmadığını belirten Harmancı, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

1460280396.jpg

Bölgedeki Hacıali sitesinde zamanında yapılan yanlış bir kanalizasyon bağlantısı yüzünden sıkıntı yaşandığını ifade eden Harmancı, bu konu ile ilgili site sakinlerine çözüm önerisi sunduklarını belirtti.

Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’nin paralelinde yer alan yeşil alana bir süre önce fidan dikildiğini ancak duyarsız bir vatandaş tarafından bu fidanların yem olarak kullanıldığını belirten Harmancı, bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Harmancı söz konusu bölgeye herkes tarafından sevilen ve geçtiğimiz yıl vefat eden belediye eski meclis üyesi Zerrin Akalın’ın adının verildiğini de belirtti.