Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından bir süre önce başlatılan yeni temizlik uygulaması devam ediyor. Özellikle sanayi atıkları çok fazla olan şirketler yanında, başta büyük mağaza, süpermarket ve benzeri işyerlerinin yoğun olarak çıkan çöpleri, yeni abonelik sistemi sayesinde gecikmeden toplatılıyor. Bu çerçevede LTB Temizlik Şubesi ekipleri bugün Ortaköy Bölgesi’nde yer alan bir büyük süpermarkete ait olan birikmiş atıkları ağır araç takviyesi ile toplattı.

Abonelik ile ayda 750 TL ödenecek

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin de hazır olduğu çalışmada, bölgede biriken ve çevre kirliliğine neden olan çöpler kaldırıldı. LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri şirket bünyesinde faaliyet gösteren restorant ve süpermarket yetkililerine çöplerini gelişi güzel sokağa bırakmamaları  yönünde uyarılarda bulunarak, bunun tekrarlanması halinde iş yeri izinlerinin yenilenmeyeceğini aktardı.
Şirketle yapılan anlaşma gereği aylık abonelik olarak 750 TL alınacak uygulama sayesinde atıklarının birikmesinin de önüne geçilecek.

“LTB’nin haftada 2 kez toplama zorunluluğu var”

Konu ile ilgili olarak açıklamalada bulunan Temizlik Şube Sorumlusu Hasan Aybar, LTB’nin evsel çöpleri haftada ez  2 kez toplama zorunluluğu olduğunu belirterek, hergün çöp çıkaran işletmelerin çöplerinin alımı için bir bedel ödemesi gerektiğini söyledi. Bu çerçevede söz konu işletmenin çöplerinin bugünden itibaren aylık 750 TL karşılığında günlük olarak toplanmaya başlanacağını söyledi.

“Abonelik çağrısında bulunuldu”

Aybar, bu abonelik uygulamasına dahil olmak isteyen şirketlerin LTB ile temas kurmasını isterken, etkin denetimlerin süreceğini ve çöplerini gelişigüzel bırakan şirketlere ceza kesileceğini sözlerine ekledi. 

abonelik-(3).jpg