Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine, önceki gün sabaha karşı, Girne Turizm Limanı’na giriş yapan tekne içerisinde arama yaptı. Tekne içerisinde yapılan aramada polis ekipleri, Vizor marka 7.65 mm çapında tabanca ile bir adet şarjör içerisinde toplam 6 adet 7.65 mm çapında canlı olduğuna inanılan mermi ve içlerinde kokain türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan toplam 56 adet plastik torpil kutusu bulunarak emare olarak aldı. 

PARA VERDİ İDDİASI 

İ.D.’ye söz konusu tabancayı İsmail Ataman’dan alması için kendi aracını ve 900 TL para verdiği tespit edilen Talip Kaya sabah saatlerinde tespit edilerek tutuklandı. Polis, olayla bağlantılı olduğunu düşünülen 3 kişiyi tutukladı. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı. 

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların soruşturma maksatlı 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. 

KOKAİN İTHAL ETTİLER 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Barış Duman, zanlıların “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (kokain) “İthal”, “Tasarruf” ve “Kanunsuz Ateşli Silah, Patlayıcı Madde İthal, Tasarruf ve Taşıma” suçlarından tutuklandıklarını anlattı. Polis çavuşu Duman, uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analizinin yapılması, tabancanın incelenmesi ve soruşturmanın selameti için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

İ.D, “SUÇSUZUM” 

Kıdemli yargıç Musa Avcıoğlu, zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı İsmail Ataman, poşetin içerisinde ne olduğunu bilmediğini, limana Sahil Güvenlik yardımıyla girdiğini ve Türkiye’deki patronun kendisini arayıp, bu poşeti birilerinin gelip alacağını kendisine söylediğini iddia etti. Zanlı İ.D. ise, olayla bir bağlantısı olmadığını, zanlı İsmail Altan’ın muhacerette mahsur kaldığını ve 900 TL limana gelip polis eşliğinde zanlı Altan’a verdiğini beyan etti. İ.D. konuyu hiç bilmediğini ve uyuşturucu ile tabancadan haberi olmadığını söyledi. Zanlı Talip Kaya’da suçunu kabul etmediğini, sadece zanlı İ.D.’ye Girne’ye gitmesi için araba temin ettiğini savundu.