Akıncılar (Luricina) köyünde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar yol sorunu nedeni ile Meclis önünde eylem yaptı. KKTC ve Türk Bayrakları ile Meclis önüne gelen Luricina’lılar düdükler ile hükumeti protesto ederken, Meclisten çıkan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile de bir süre görüştüler.

Zaman zaman sertleşen konuşmada Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, sert cevaplar verirken, ihalenin tamamlandığını ve yolun erken bir zamanda tamamlanarak seyahat özgürlüğünün yapılacağını söyledi.

Luricinalılar ile bir süre görüşen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan sonra bir konuşma yapan Akıncılar köyü Belediye Başkanı Hasan Barbaros artık evimize rahat gidip gelmek isteriz. Luricina dışında KKTC’nin herhangi bir  bölgesine kimlik kartı ile giriş – çıkış yapılmadığına vurgu yaptı.

Meclis önünde gerçekleşen eyleme bazı Milletvekillerinin de katıldığı görüldü. UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ile Zorlu Töre’nin yanısıra Cumhurbaşkanlığı adaylarından Arif Salih Kırdağ’ın da eyleme destek verdikleri gözlemlendi.

LİMYA KÖYÜ SAKİNLERİNDEN RUM DA KATILDI

Luricina’lılara eylem vermek için Luricina’nın komşu köylerinden Limya köyünden de bir Rum’un eyleme destek vermek için Meclis önüne geldiği gözlemlendi. Sodiru Defteri isimli Rum yaptığı açıklamada, 1974’den önce Luricina çok büyük bir köydü. Bütün yollar Luricina’ya çıkardı. İlk Polis istasyonu Luricina’daydı. Yollar açılsın. Türkler de Limya’ya gelsin biz Rumlar’da Luricina’ya gidelim. Rumlar her Türk tarafının her yerine gidiyor ama Luricina’ya gidemiyor. Türkler Limya’ya geliyor ama biz onlara gidemiyoruz dedi.

LURİCİNA BİR ZAMANLAR ZENGİNDİ ŞİMDİ FAKİRLEŞTİ

Luricina sakinlerinden Muhtar yardımcısı Yusuf Toz ise yaptığı açıklamada, bir zamanlar Luricina Merkez Köydü. Orada yaşayan insanların çoğu varlıklıydı yani zengindi. Ama şimdi çok fakir kaldı. Limya köyü ‘Ballura’lar üzerindeydi. Şimdi gelişti ve evleri çok güzel oldu. Biz ise çok fakirleştik. Yolun yapılması ve açılması gerek. Bu yolun açılması gerek. Açılması uzun sürerse Türbe’nin yanındaki yol tamir edilsin ve geçici olarak kullanımımıza verilsin. Böylelikle askeri bölgenin dışından geçip gideriz ifadesinde bulundu.

EŞDEĞER ALANLAR HEM KENDİ ARAZİLERİNE HEMDE RUM MALLARINA SAHİP ÇIKTI

Luricina Muhtarı Osman Tamsarı ise yollar açılsın. Bu durum ortadan kalksın. Türbenin yanındaki yolu bizim kullanımımıza versinler. Yolun asfaltlama işi bitince o biten yolu kullanmaya başlarız. Bir de başka durum var. Eskiden eşdeğerler verildi. Eşdeğer verilen arkadaşlarımız kendi arsa ve arazilerinin yanındaki arazileri de kullanmaya başladı.  Bu duruma da bir çözüm bulunması gerek. Çünkü bu durum da Luricina’da yaşayan insanları karşı karşıya getiriyor dedi.

luricina-basbakan-1-2.jpg

luricina-77.jpg

luricina.jpg

luricina-55.jpg

luricina-2.jpg