39. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu ilk toplantının ardından hükümetin rutin çalışmalarını yerine getireceğini ifade eden Özgürgün, bugünkü toplantıda hükümet programını görüştüklerini belirtti.

Özgürgün, meclise sevk edilen hükümet programında yeni açılımlara da yer verdiklerini kaydederek, “Tabii ki halkımızın ihtiyaç ve sıkıntılarını da bu programda değerlendirerek aşmak için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Hükümet programının meclise gönderilmesinin yanında daha önce Meclis’ten yapılan çağrıyla Merkez Bankası’nın teşkilat yasasıyla ilgili görüşmeyi de tamamlayarak, tasarıyı Meclis’e gönderdiklerini belirtti.

Özgürgün, önlerindeki 2 yıllık süreci Bakanlar Kurulu olarak en verimli ve koordineli şekilde,  işbirliği ve uyum içerisinde yürütmeyi arzuladıklarını ifade ederek, “Halkın sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını aşma noktasında da gerekli çalışmaları seçimlere kadar olan sürede en verimli şekilde yapacağız” dedi.

Bir soru üzerine ise Özgürgün, şu anda piyasaya olan tüm mükellefiyetleri de dahil olmak üzere ödemelerde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, hükümetin, gerek maaşlar gerek ise diğer mükellefiyetlerinin çok önemli bir bölümünü bu ay içerisinde yerine getirecek durumda olduğunu vurguladı.