13. maaşlar için 50 milyon TL gerektiğini kaydeden Tatar, Maliye Bakanı’nın Başbakan’a Sosyal Sigortalar’ın gerçek açığını söylemesi gerektiğini söyledi. Tatar, Elektrik Kurumu’nda da giderlerin ne noktada olduğunun önemli olduğunu ifade etti.

Halkın sıkıntı çektiğini ve alım gücünün son bir yılda düştüğünü belirten Tatar, maaşlarda yüzde 20’nin üzerinde artış olması gerektiğini söyledi.

Ekonomide iyiye gidiş olmadığını savunan Tatar, ülkede hükümete güven duyulduğu şeklinde bir söylemi ilk defa Başbakan’ın ağzından bugün duyduğunu ve böyle bir güven olmadığını ifade etti.

DAÜ’deki olaylarla ilgili art niyet olup, olmadığının merak konusu olduğunu savunan Tatar, bu tür olayların ülkede derin izler bıraktığını iddia etti.

Belediyelerin maddi sıkıntı içinde olmaması gerektiğini ifade eden Tatar, iyi yönetim ve iyi idare gereken belediyelerde oturup ciddi kararlar almak gerektiğini kaydetti.

31 Ekim’den sonra 2015 Mali Yılı Bütçesi’nin meclise geleceğini ve komite çalışmalarının başlayacağını da ifade eden Tatar, Merkez Bankası’nın da aktif olması gerektiğini savundu.