Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, madde bağımlılarına yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını bildirdi.

Saner, bu kapsamda bugün Güzelyurt bölgesindeki bir binada teknik incelemelerde bulundu.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, Saner’e incelemeler sırasında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt  eşlik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri olan bağımlılara yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını söyledi.

Saner, özellikle Meclis’ten madde bağımlıları ile ilgili geçen “Denetimli Serbestlik Yasası”ndan sonra konunun ivediliğinin tartışılamaz olduğuna vurgu yaparak, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan  faydalanacak vatandaşlara hizmet verecek bir merkezin oluşturulmasının şart olduğunu kaydetti.

1469188270.jpg

Hükümetin “çözüm odaklı” çalıştığına dikkat çeken Saner, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de  desteğiyle çeşitli alternatiflerin ele alınacağını ve rehabilitasyon merkezine dönüştürülmeye uygunluk  açısından farklı seçeneklerin değerlendirileceğini ifade etti.

Yakın zamanda bakanlıktan teknik bir ekibin rehabilitasyon merkezlerini gözlemlemek üzere Türkiye’ye gideceğini ve incelemelerde bulunacağını belirten Saner, dünyadaki ve Türkiye’deki rehabilitasyon merkezi modellerine bakılarak, madde bağımlılarının ihtiyaçlara cevap verecek şekilde bir rehabilitasyon merkezinin en kısa sürede hizmete açılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu’nun konuşmasına da yer verildi.

Karaokçu, madde bağımlılarına hizmet verecek tedavi ve rehabilitasyon merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, KKTC’de madde bağımlıları için rehabilitasyon merkezi olmadığını söyledi.

Toplumun beklentisinin bir merkezin açılması yönünde olduğunu kaydeden Karaokçu, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Çalışma Bakanı Ersan Saner’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Karaokçu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık ile Çalışma Bakanlıkları arasında işbirliğinin artarak süreceğini kaydetti.