Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) Düşünce Kulübü, “Maddeye Değil Hayata Bağlan” sloganı ile etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikte Cumhurbaşkanlığı’nın katkıları ile Ömer Yetkinel tarafından çekilen madde kullanımını engellemeye yönelik kamu spotu gösterildi.

BEAL’den yapılan açıklama şöyle:

“Etkinlik BEAL Edebiyat Öğretmeni, Düşünce Kulübü sorumlu öğretmeni Heves Sönmez Piro’nun kulübün oluşumu ve çalışmaları hakkında yaptığı konuşma ile başladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı etkinlikte konuşma yaptı.

Akıncı, bağımlılığın sadece uyuşturucu ile sınırlı olmadığını ve hayatta farklı bağımlılıkların da bulunduğunu kaydetti.

1461307053.jpg

Meral Akıncı, “Kendimize sormamız gereken esas soru; alışanlık edindiğimiz davranışların yokluğu hayatımızı engelliyor mu?” olmalı” dedi.

Bağımlılık konusunda yapılan araştırmalara da değinen Akıncı araştırmalara göre özellikle olumsuz çocukluk deneyimleri ve çocukluk çağı travmaları, kişileri ilerleyen yaşlarında bağımlılığına yöneltmekte bağımlılıklar sadece madde ile sınırlı kalmayıp çeşitlilik göstermekte.

Denetimli Serbestlik Yasası’nın önemine de değinen Akıncı şöyle konuştu: 
“Denetimli Serbestlik Yasası çok önemli ve beklenen bir yasa olmakla birlikte daha işlevsel hale getirilebilmesi için iadesinin yapıldı. Bu nedenle toplumun beklentilerine göre yasa yeniden çalışılıp teknik terminoloji anlamında düzenlenmelidir.”

Meral Akıncı’nın konuşmasının ardından BEAL Düşünce Kulübü öğrencileri Nezire Halksever, Nüvit Gürpınar, Safiye Piro ve Feride Nur Güneş gençlerin madde bağımlılığına ilişkin görüşlerini aktardılar.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu panelde gençlere madde bağımlısı bir gence nasıl yardımcı olunabileceğini, maddelerin ne olduğunu anlattı. 

TAK Ajansı Müdürü Neriman Saygılı panelde gençlerin her şeyi kolay elde ettiğini,  ailelerin bu konuda çok çaba göstermesi gerektiğini,  iletişimin aile ve  çocuk için büyük önem taşıdığını anlattı .

Avukat Mine Atlı, yasaların yaptırım gücüne, denetimli serbestliğe hapishanelerin durumuna değindi. 

Gazeteci Aytuğ Türkkan da, medyada yayınlanan madde bağımlılığı haberleri konusunda ne yazık ki bir denetimin olmadığını ifade etti.”

1461307055.jpg