Karaman'ın Ermenek ilçesinde dün başlayan maden faciasına ilişkin davada 166 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Davanın ilk duruşmasının ikinci gününde sanıkların sorgusuna geçilmesi bekleniyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin dün başlayan dava 166 sayfalık iddianamenin okunmasıyla tamamlandı.

Davanın seyri hakkında bilgi veren Ankara Barosu Avukatlarından Mehmet Kasap, "Dün itibarıyla 166 sayfalık iddianame tamamlandı. Bugün itibarıyla sanıyorum sanıkların sorgusuna geçilecek, sanık ifadeleri alınacak. Aha sonra vakit ve imkanlar verdiği ölçüde, müştekilerin ifadelerinin alınması belki bizim söyleyeceklerimizle beraber bir değerlendirme olacak. Dün özellikle söylemiştim göz göre göre gelen bir kaza. İddianamenin her sayfasında bunu hissediyorsunuz. Bizim bugün avukatlar olarak yeni taleplerimiz olacak. Özellikle dışarıda olan tutuklu olmayan kişiler var iddianame bir defa okunduğunda umarım mahkeme heyetinde de bir kanaat oluşmuştur. Çok ciddi şekilde ağır imali olan kişiler var. Bunlarla ilişkin olarak yeni tutuklama taleplerimiz olacak. Umarım mahkeme bu iddianameyi baş başa okuyup değerlendirdikten sonra tutuklama yönünde bir karar vereceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Eski CHP Milletvekili Avukat Hüseyin Aygün de, "Çağdaş Hukukçular Derneği ve Akara Barosunun talebi ve davetiyle buraya geldim. Ermenek katliam olduğunda da buraya gelip kalmıştım. Bugün sadece adalet isteği dile getirilmeyecek. Budan sonra maden kazalarının olmaması için hem idareye hem hükümete ve kamu görevlilerine bir çerçeve çizilecek. Eğer mahkemeler en hafifinden görevini ihmal eden hem şirket yöneticileri hem de kamu görevlileri ile caydırıcı hükümler vermezler ise bundan sonra çok işçiler hayatını kaybeder. Mahkemenin bugün bu pesvektifle bakması, sadece 18 can için karar vermesi değil bundan sonra hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi için caydırıcı bir karar vermesi için buradayız" dedi.