Zonguldak'ta bir grup maden işçisi, TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek yevmiye eylemi gerçekleştirdi.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan gruplu işçiler bayramda 5 günlük ücretlerini verilmemesinden dolayı TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüdü. Sırası denk gelen gruplu işçilerin bayramda çalıştırılmayacağı ve ücretsiz izin verileceğinin açıklanması üzerine toplanan yaklaşık 100 kadar maden işçisi, bulundukları müessese müdürlüğünden araçlarla genel müdürlük binasına geldi. Islık ve alkışlarla eylem yapan maden işçileri bayramda yevmiyelerinin verilmesini istedi.

Yapılan eylemde madenciler adına Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Arslan madencilerin sıkıntılarını anlatmak ve çözüm arayışına girmek adına beraberinde Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve Kandilli Şube Başkanı Ali Eşitmez ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, Ercan Gebeş ve İsmail Güner görüşme sağladı. Görüşmeden çıktıktan sonra madencilere açıklama yapan Arslan'a madenciler tepki gösterdi.

GMİS TTK Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak madencilere yaptığı açıklamada, "Önümüzde bu kurumda çalışacak çok yıllarımız var. Sistem bu şekilde kalırsa, ileride sürekli mağdur kalma pozisyonu ile karşı karşıyayız. Sağolsun başkanımızdan sözü ben aldım. Ben de bayramdan sonra bu konunun ciddi olarak kesinlikle masaya yatırılacağının sözünü veriyorum. Geçmişte yapılan hatalar gibi biz de bu hatalara düşersek, bir sonuca varamayız. Sizlerle beraber kesintisiz sürekli eylem kararını almaya bütün şubedeki yönetici arkadaşlarımızla beraber sonuna kadar çabalayacağız" şeklinde konuştu.