Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, maden ocağının -450 kotunda 15 işçinin üretim yaptığı alanda bilinmeyen bir nedenle tavan çökerek göçük meydana geldi. 15 işçiden 13'ü göçükten etkilenmezken Sezai Çoban (30) kaçmaya çalışırken omzundan yaralandı, Erkan Seyhan (31) ise kömür yığınlarının altında kaldı. Sezai Çoban yaklaşık yarım süren çalışmanın ardından ocaktan çıkartılarak TTK'ya ait ambulans ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Erkan Seyhan'ın kurtarılması için ise TTK tahlisiye ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından ağır yaralı olarak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne getirilen Erkan Seyhan'a ambulanstan indirilip hastaneye alındığı sırada sağlık ekipleri kalp masajı yapmaya devam etti. Doktorların yaklaşık 1 saat süren çabasına rağmen Erkan Seyhan hayatını kaybetti. Oğlunu görüp dışarı çıkan baba İsmail Seyhan ile birlikte işçilerin yanına gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ölüm haberini madencilere verdi. Mutlu işçilere hitaben yaptığı konuşmasında "Arkadaşlar, başımız sağolsun. Arkadaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Sağduyulu bir şekilde bekleyeceğiz. Gerekli işlemler yapılıyor" dedi.

ACI HABERİ ALAN ANNE AYAKTA DURAMADI

Anne Ayşe Seyhan oğlunu beklediği sırada ayakta duramayıp hastane koridorunda yere yığıldı. Oğlunun öldüğünün kendisinden saklandığını düşünen anne eşine seslenip "Bana yalan söylemeyin" diye bağırdı. Acil polikliniğinde bir süre sakinleştirilen anne yeniden sinir krizi geçirince, yakınları tarafından tekrar hastane içine getirildi.

Erkan Seyhan'ı kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Cevdet Saygı, göçüğün akşam saat 18.30 sıralarında -450 kotunda sarma atması sonucu meydana geldiği söyleyerek, tüm arkadaşlarına ve vefat eden arkadaşının ailesine başsağlığı diledi.

BABASI DA MADEN İŞÇİSİ

Erkan Seyhan'ın babası İsmail Seyhan'ın da maden işçisi olduğu, emekli olduktan sonra 2009 yılında oğlunu yerine işe soktuğu öğrenildi. Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla köyü doğumlu olan Erkan Seyhan'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Madende göçük: 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı

Madende göçük: 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı