Taksim'de toplanan bir grup, Madımak ve Başbağlar olaylarını protesto ederek hayatını kaybedenleri andı. Grup, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Taksim Meydanı'nda toplanan68'liler Birliği Vakfı ve Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyesi bir grup, 1993 yılında Sivas'ta Madımak Oteli ve Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri andı. Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Grup burada yaptıkları anma töreninin ardından açıklama yapmak üzere Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Burada bir süre slogan atan grup daha sonra açıklama yaptı.

68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Zülkadiroğlu yaşanan acılara dikkat çekerek, "Türk toplumu 22 yıl önce 2 Temmuz'da Sivas'ta ve 5 Temmuz'da Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde iki katliamı yaşadı. Her iki katliamda toplumumuzun ulus olma bilincinde ve ortak yaşama kültüründe derin yaralar açtı. 2 Temmuz günü cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta ABD güdümlü irtica, Türkiye'nin cumhuriyetçi aydınlanmacı yurtsever birikimine saldırdı ve 37 yurttaşımızı yaktı" dedi.

TGB İstanbul İl Başkan Vekili Okan Özkan yaptığı açıklamada, "22 yıl önce diri diri yakılan aydınların ömürleri boyunca kaleme aldıkları yazılar ile çaldıkları sazların tınıları hala gericileri titretmeye yetmektedir. Tarihimizden aldığımız kuvvetle karanlığı mahkum edene dek mücadelemiz sürecek" ifadesine yer verdi.