Eskişehir'de hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan felçli hastayı, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, resmi plakalı makam aracıyla hastaneden alarak evine götürdü.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Han ilçesine bağlı Kayı Mahallesi'ndeki evinde böbreklerinden rahatsızlık geçiren belden aşağısı felçli Erkan Tilkici, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Üroloji Servisi'ne yatırılan Tilkici, tedavisinin ardından taburcu edildi. Taburcu sonrası 100 kilometre uzaktaki evine gidecek araç bulamayan Tilkici'nin imdadına Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı yetişti. Resmi plakalı makam aracıyla ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önüne gelen Başkan Şanlı, baba Ramazan Tilkici ve vatandaşların da yardımıyla hastayı makam aracına bindirdi. Şoför koltuğuna da kendisi geçen Şanlı, Tilkici'yi 100 kilometre ötedeki evine götürdü.

"VİCDAN AZABI DUYDUĞUM İÇİN MAKAM ARACIMLA 100 KİLOMETRE ÖTEDEN GELDİM"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li Belediye Başkanı Erdal Şanlı, geçtiğimiz günlerde evinde rahatsızlanan 30 yaşlarındaki Erkan Tilkici'nin Han ilçesinin Kayı Mahallesi'nden ambulansla hastaneye getirildiğini belirterek, şahsın burada Üroloji Servisi'ne yatırılarak tedavisinin yapıldığını söyledi. "Erkan'ın belden aşağısı tutmuyor, felçli. Babası yaşlı, annesi hastanede yoğun bakımda, diğer kardeşi de engelli" diyen Şanlı, "Yatalak olduğundan dolayı Erkan'a evde yaşlı babası bakıyor. Bugün ise saat 14.45 sıralarında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Üroloji Servisi'nden hemşireler aradı. Hemşireler bana, "Sayın başkanım, bizim bir tane aracımız var nakledemiyoruz" dedi. Bunun üzerine ben de vicdan azabı duyduğum için makam aracımla 100 kilometre öteden geldim. Böylelikle vatandaşı evine götüreceğiz. Yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.