Mağusa İnisiyatifi, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Devrimci Komünist Birlik (DKB), dün akşam Aret Vartanyan’ın rol aldığı tiyatro oyununa karşı düzenlenen protestoda yer alanları kınadı.

Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM aktivisti Mustafa Öngün yaptığı yazılı açıklamada, protestonun, Aret Vartanyan’ın Ermeni olmasından dolayı düzenlendiğini iddia etti.

Protestoyu “faşist saldırı” olarak niteleyen Öngün, “Faşistlere karşı her alanda ve her şekilde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz. İster Ermeni, ister Kürt, Türk veya Azeri olsun bütün insanların eşit olduğunun, bir insanın kültüründen, ırkından, inancından dolayı herhangi bir saldırıya uğramasının en temel insan haklarının ihlali olduğunun altını çizmek istiyoruz” dedi.

DKB Sözcüsü Yusuf Alkım ise, “insanlık düşmanı suç” şeklinde nitlendirdiği olayda çok sayıda yabancı öğrencinin de yer aldığını iddia etti.

Söz konusu kesime polis tarafından yaptırım uygulanmadığını da ileri süren Alkım, “Milli ve etnik temelde ırkçı düşüncelerle halkları bölmeye çalışmak insanlık düşmanı bir suçtur” dedi.