Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), bugün Sayıştaylığın Gazimağusa Belediyesi’ne ilişkin raporu hakkında basında çıkan bazı haberler konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, “Sayıştay’ın ele aldığı raporda, yeni MAGEM yönetiminin suçlamalarla ilgisi olmamasına rağmen, yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir durum yaratılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yazılı açıklamada, MAGEM’in 15 Ağustos 2014’te olağanüstü bir genel kurul yaparak, yeni yönetim, yeni misyon ve vizyon oluşturduğu ve belediye ile olan tüm bağlarını karşılıklı olarak sonlandırma kararı aldığı, Salamis yolu üzerindeki tesislerinden ayrılarak, Surlariçi’nde yeni bir ofise yerleştiği belirtildi.

Bu tarihten itibaren MAGEM’in yeni dönemde finansmanını bağımsız gelirleri ile sağladığı,  kendi kullanımı için yerel yönetimlerden herhangi bir katkı almadığı, yeni MAGEM yönetimi sırasında Gazimağusa Belediyesinden 10 bin TL tutarında bir aktarım olduğu ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bu aktarım MAGEM’in 15.08.2014 tarihine kadar olan, yani belediye ile bağların kopmadan önceki döneme ait olan, geçmiş borçların ödenmesi için alınmıştır. Tüm bu meblağlar çek ile ödenmiş, Kaymakamlığa sunmuş olduğumuz banka hesap dökümlerinde de bu ödemeler belgelenmiştir.

MAGEM 15 Ağustos 2014 sonrasında eski tesislerinde bulunan hiçbir taşınır malı almamış, bunları talep etmemiş ve kurulduğu günden itibaren edindiği tüm varlıklarını Gazimağusa Belediyesi kullanımında olan ve bugün Gazimağusa Gelişim Akademisi (MGA) tesislerinde bırakmıştır.

Haberde belirtilen Sayıştay raporu hazırlanırken MAGEM’in yeni yönetiminden kimseyle istişare edilmemiştir. Ancak Sayıştay’ın ele aldığı raporda, yeni MAGEM yönetiminin suçlamalarla ilgisi olmamasına rağmen, yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir durum yaratılmıştır”

Yeni MAGEM yönetiminin 15 Ağustos 2014’ten sonraki dönemindeki tüm faaliyetleri Youthopia projesi kapsamında gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, bu faaliyetlerin finansmanının AB tarafından karşılandığı ve yine AB kurumları tarafından denetlendiği belirtildi.

Bu dönemle ilgili tüm gerekli evrakların Gazimağusa Kaymakamlığına teslim edildiği kaydedilen açıklamada, yeni yönetimin “denetlemeye ve şeffaflığa önem verdiği”, gerek yetkili tüm kurumlar, gerekse de herhangi bir vatandaş ve/veya üye tarafından denetlenmeye açık oldukları vurgulandı.

Açıklamada, “Yeni yönetim olarak Sayıştay raporunu detaylı şekilde incelemiş ve gerek 15.08.2014 tarihinden önceki döneme ilişkin bize iletilen tüm evrak, hesap ve dokümanları, gerekse de 15.08.2014 tarihinden sonraki tüm evrak, hesap ve dokümanları 03.02.2016 tarihinde Gazimağusa Kaymakamlığına sunmuş bulunmaktayız” denildi.

Açıklamada, Kaymakamlık tarafından hazırlanacak denetim raporunun da şeffaflık ilkesi doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.