KKTC’nin en önemli yerleşim birimlerinin isimlerinin hala daha yanlış telaffuz edilerek yol güzergahını gösteren tabelalara da yanlış yazılması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Başkent Lefkoşa’ya sürekli olarak Lefkoşe, Mağusa’ya da Magosa denilmesi vatandaşın sert tepki göstertmesine neden olurken, bu konuda ilgili ve yetkili kurumların sorumsuzluğu da hayret uyandırıyor.

Yanlış yazılımların bazı büyük kentlerde özellikle belediye ve ilgili kurumlar tarafından yapılması bu konudaki duyarsızlığı gözler önüne sererken bölgelerine verdikleri öneme de vurgu yapılmasına neden oluyor.

Esentepe’de sakin Gazi Erkan, sosyal medyada paylaştığı yol güzergâhını gösteren bir tabela bu konuda ne kadar sorumsuzluk yaşandığını da gözler önüne seriyor.

Gazi Erkan sosyal medyadaki paylaşımında, "hala daha doğru ve düzgün Mağusa yazmayı öğrenemedik gitti ! (Esentepe/KKTC)" derken ilgili ve yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor.

Yol güzergahını gösteren tabelada Türkçe ve İngilizce ibareler bulunurken, Türkçe olarak yazılan G.Mağosa yazısı bu tabelayı hazırlatanların sorumsuzluğunu da gözler önüne serdi.