Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Laguna Apartmanlarındaki ikametgahında önceki gün yaşamını yitiren 31 yaşındaki Mehmet Talaykurt gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazeye, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter olmak üzere birçok siyasi ile Talaykurt’un yakınları ve arkadaşları katıldı.

Cenaze töreninde annesi Hülya Talaykurt ve ninesi, Mehmet Talaykurt’un tabutuna uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.

Babası Osman Talaykurt ile abisi Halil Talaykurt üzgün bir şekilde taziyeleri kabul ederken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadılar. 

Gazimağusa Belediyesi’nde yaklaşık bir yıldır görev yapan ve mesai arkadaşları tarafından olduğu gibi tüm Gazimağusa halkı tarafından oldukça sevilen Talaykurt için cenaze törenine katılan vatandaşlar “onu hep gülen yüzü ile hatırlayacağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Talaykurt’un cenazesi dün Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kalp yetmezliği sonucu öldü

Öte yandan Gazimağusa'daki evinde önceki gün öğle saatlerinde ölü bulunan 31 yaşındaki Mehmet Talaykurt'un ölüm sebebinin; "aşırı obezite ve kalp yetmezliği" olduğu açıklandı.

Polis Basın Subaylığı'ndan TAK'a yapılan açıklamaya göre, Talaykurt'un otopsisi önceki gün akşam üzeri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yapıldı.

Otopsi sonucunda Talaykurt'un ölüm sebebinin "aşırı obezite ve kalp yetmezliği" olduğu tespit edildi.