Mağusa’da sakin Osman Kavaz’ın, 2008 yılında avukatına verdiği bir davayla ilgili “yanlış dava açılması sonucu davayı kaybetmesi ve sonrasında avukatlığından çekilmesi” nedeniyle yaşadığı hem maddi, hem de manevi zararla ilgili Mağusa Mahalli Barosu’na yaptığı şikâyet karşılıksız kaldı.

Osman Kavaz, yaşadığı mağduriyeti anlatırken, Mağusa Mahalli Barosu Başkanı Avukat Ahmet Demirel, Osman Kavaz’ın şikâyetinin değerlendirildiğini, Avukat A. D’nin mesleki hatasının tespit edildiğini, ancak Osman Kavaz’ın öne sürdüğü bazı iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ise, Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt Mahalli Baro’larına geçtiğimiz Haziran ayına kadar yapılan tüm şikâyet başvurularının değerlendirmeye alındığını, ancak Mağusa Mahalli Barosu’nun dosyalarının halen Barolar Birliği’ne ulaşmadığını söyledi.

Mağusa bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Ünver Bedevi, defalarca ilgili Baro’yu ve Başkanı’nı uyarmalarına rağmen, soruna halen bir çözüm getirilmediğini kaydetti.

Abbas ELMAS

Mağusa’da avukatı tarafından mağdur edildiğini ve konuyu Mağusa Mahalli Barosu’na şikâyet ettiğini ifade eden Osman Kavaz, şikâyet dosyasının 2 yıldan bu yana Mağusa Mahalli Barosu tarafından Barolar Birliği’ne gönderilmediğini ileri sürdü. 2008 yılında Avukatı olan A.D’nin, şikâyetçi olduğu bir kişiye yanlış bir dava açması ve davayı kaybetmesi sonucunda binlerce TL zarara uğradığını iddia eden Osman Kavaz, Avukat A.D’yi Gazimağusa Mahalli Barosu’na şikâyet ettiğini, ancak Mağusa Mahalli Barosu’nun, A.D hakkında yürüttüğü şikâyet soruşturmasının raporunu Barolar Birliği’ne göndermemekte ısrarcı davrandığını savundu.

Hakaret iddiası

Mağusa Mahalli Baro Başkanı Ahmet Demirel’i ilgili şikâyet dosyasının Barolar Birliği’ne gönderilmesi için defalarca telefonla aradığını, ancak cevap alamadığını, ofisine gittiğinde kendisini yerinde bulamadığını ve Mağusa Mahkeme binasına gittiğinde ise Mahalli Baro Başkanı Ahmet Demirel’in kendisine hakaretler yağdırarak bir daha kendisini rahatsız ederse Kavaz’ı polise şikâyet edeceğini söylediğini ifade etti.

 Rapor Merkez Barolar Birliği’ne ulaşmadı

Konuyu Barolar Birliği’ne taşıdığını anlatan Osman Kavaz, Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi’nin kendisine tüzük gereği ilgili şikâyetin Mağusa Mahalli Barosu tarafından tahkikatının yapılması ve yapılan tahkikat raporunun Barolar Birliği’ne gönderilerek değerlendirilmeye alınması gerektiğini açıkladığını söyledi. İlgili her kuruma her türlü şikâyeti yaptığını anlatan Osman Kavaz, Mağusa Mahalli Barosu’nun yapılan tahkikat raporunu bir türlü Merkez Barolar Birliği’ne ulaştırmadığından yakındı.

“Meslek hatası”

Konuyla ilgili yapılan şikâyetleri Mağusa Mahalli Barosu Başkanı Ahmet Demirel’e sorduğumuzda ise, Osman Kavaz’ın şikâyetlerinin uzun süredir gündemlerinde olduğunu, Osman Kavaz’ın yaptığı şikâyet doğrultusunda yapılan tahkikat sonucunda ise Avukat A.D’nin meslek hatası yaptığını, ancak herhangi bir dolandırma söz konusu olmadığı raporu hazırlandığını söyledi. Hazırlanan rapor doğrultusunda da Osman Kavaz’ın adresine bilgilendirici bir taahhütlü mektup gönderildiğini ifade eden Mahalli Baro Başkanı Demirel, Osman Kavaz’ın mektubu almasının ardından dosyayı Barolar Birliği’ne göndereceklerini söyledi.

“Giderilmeyen bir sorun”

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ise geçtiğimiz Haziran ayına kadar avukatlar hakkında yapılan şikâyetlerin adli tatilin bitmesinin ardından gündeme ve Barolar Birliği tarafından incelemeye alındığını söyledi. Mağusa bölgesinde birçok kişinin de şikâyetleri olduğunu ifade eden Ünver Bedevi, Gazimağusa Mahalli Barosu’nda giderilemeyen bir sorun olduğunu ve defalarca ikaz yapmalarına rağmen Mağusa Mahalli Barosu’na yapılan şikâyetlerin Barolar Birliği’ne gönderilmediğini açıkladı.

Gazetemizin tüm taraflarla görüşmesinin ardından, Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, Osman Kavaz hakkındaki tahkikat raporunun elden Barolar Birliği’ne ulaştırılması ve elden Osman Kavaz’a tebliğ edilmesi konusunda Gazimağusa Mahalli Barosu’nu uyardığını açıklayarak, hazırlanan tahkikat dosyasının ellerine ulaştırılacağı hakkında Ahmet Demirel’den sözlü taahhüt aldığını açıkladı.

Yeni tüzüğe adaptede sıkıntı

Barolar Birliği tüzüğünün kısa bir süre önce güncellendiğini ve değiştirildiğini ifade eden Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, yeni tüzüğe adapte olup uygulamakta bazı sıkıntılar yaşandığını ve bunun en erken zamanda giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Mahalli Barolara gerekli uyarıları yaptıklarını da ifade eden Ünver Bedevi, bundan sonra aynı sorunların yaşanmamasını umut ettiklerini kaydetti.