4 AYDA 36 İSTİHDAM: Gazimağusa Belediyesi’nde 4 aylık sürede toplam 36 istihdam yapıldı. Bu da her ay 9 kişinin Gazimağusa Belediyesi’nde işe başlaması demek oluyor. Geçmiş yıllarda hep denk bütçe ile yönetilen belediyede personel giderlerinin artması nedeniyle denk bütçenin yakalanamamasından korkuluyor

ÇALIŞAN SAYISI ARTTI: 30 Haziran’da Gazimağusa Belediyesi eski Başkanı Oktay Kayalp’in belediyeyi devrettiği esnada 270 olan memur ve işçi sayısı 300’ü aştı. Vatandaşın yaşam kalitesini artırmaya yönelik birçok hizmet de artan personel giderleri nedeniyle verilemiyor

HALK ENDİŞELİ: Ülkemizdeki birçok belediyenin içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıların temel nedeni olarak gösterilen istihdam fazlalığı, Mağusalıların da korkulu rüyası olmaya başladı. Mağusalı vatandaşlar, İsmail Arter’in Gazimağusa Belediye Başkanlığı’na gelmesiyle belediyede de böyle bir durum yaşanmasından dolayı endişe içerisine girdi

Yıllardır denk bütçe ile yönetilen Mağusa Belediyesi’nde seçimin ardından bugüne kadar toplam 36 istihdam yapılarak personel giderleri ciddi oranda yukarıya çekildi. Mağusa Belediyesi’nde istihdamların devam edileceği endişesi yaşanıyor.

KKTC’de birçok belediye artan personel yükü ardından Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı gibi kurumlara personelin sosyal haklarını yatırmakta zorlanırken ciddi borç yükü altına giriyor.
Ayrıca vatandaşın yaşam kalitesini artırmaya yönelik birçok hizmet de artan personel giderleri nedeniyle verilemiyor.

Seçim diyeti mi?

Gazimağusa Belediyesi’nde yaşanan istihdamların ardından çeşitli çevrelerde bu istihdamların seçim diyeti olarak yapıldığını ifade ediyor. Arter’in seçimi kazanmak için verilen istihdam sözlerini yerine getirmeye başlandığı da ifade ediliyor.

Çok sayıda talep var

39 kişinin istihdamının ardından Gazimağusa’da Arter’e yakın kişilerin Gazimağusa Belediyesi’nde işe başlamak adına Arter’in kapısını çaldığı da öğrenildi. İşsiz vatandaşların Arter’den istihdam edilen kişileri örnek göstererek istihdam talebinde bulunduğu da kaydedildi.

Hem UBP hem DP bastırıyor

29 Haziran yerel yönetim seçimlerine Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti Ulusal Güçler destekli giren İsmail Arter’in destek gördüğü partiler tarafından da kıskaçta olduğu öğrenildi. UBP ve DU-UG’nin istihdam talebiyle Arter’i sıkıştırdığı ifade edilirken Arter’in buna daha ne kadar dayanacağı Gazimağusa’da merak konusu oldu.

Çalışan sayısı arttı

30 Haziran’da Gazimağusa Belediyesi eski Başkanı Oktay Kayalp’in belediyeyi devrettiğinde 270 olan memur ve işçi sayısı son dönemlerde arttı. 300’ü aşan belediye çalışanlarının ileriki zamanlarda Arter üzerinde yaşanan siyasi baskı nedeniyle daha da artması öngörülüyor.

Hizmet endişesi

Ülkemizdeki birçok belediyenin içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıların temel nedeni olarak gösterilen istihdam fazlalığı, Mağusalıların da korkulu rüyası olmaya başladı. Mağusalı vatandaşlar, İsmail Arter’in Gazimağusa Belediye Başkanlığı’na gelmesiyle belediyede de böyle bir durum yaşanmasından dolayı endişe içerisine girdi.

Denk bütçe bozulacak mı?

Yıllardır denk bütçe ile yönetilen Gazimağusa Belediyesi’nin son dönemde mevsimlik işçi adı altında yapılan istihdamlarla bozulup bozulmayacağı da konuşuluyor. 270 sayısından 300 sayısını aşan bir noktaya gelen çalışan sayısı, bütçede personel giderlerine ayrılan paranın daha da artmasına neden olacak.

Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı harcaması da arttı

4 ayda 36 kişinin Gazimağusa Belediyesi’ne istihdam edilmesi ile belediyeye sadece maaş yükü değil, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı paralarında artış da ön görüyor. Bu öngörü ile 4 ay öncesine kadar denk bütçe ile yönetilen Gazimağusa Belediyesi’nin bundan sonraki dönemde denk bütçeyi yakalayamayacağından korkuluyor.

Halk kalitenin düşmesinden korkuyor

Gazimağusa halkı ise yapılan istihdamlar nedeniyle bütçedeki yatarım payının personel giderlerine gitmesinden korkuyor. Ayrıca vatandaşlar yaşam kalitesini artırmaya yönelik birçok hizmetin de artan personel giderleri nedeniyle verilemediğinden şikayetçi oldu. Gazimağusa’yı geçtiğimiz günlerde vuran su baskınlarında bir çok vatandaş belediyenin yanlarında olmadığını ifade ederek belediyeden şikayetçi olmuştu.

Arter sayıyı 29 olarak açıklamıştı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, geçtiğimiz günlerde düzenlediği ve belediye başkanlığındaki 100 gününü değerlendirdiği basın toplantısında gazetecilerden gelen bir soru üzerine, seçimden bugüne kadar ihtiyaç üzerine Glapsides Plajı’nda çalışmak üzere mevsimlik işçi alındığını, bunların sayısının da sadece 29 olduğunu söylemişti.

İsimler belli

Gazimağusa Belediyesi’ne istihdam edilen kişilerin isimleri ise şöyle: Raif Takımcılar, Hakan Çiriş, Ahmer Serenli, Gürkan Güder, Mert Muhtaroğlu, Necmettin Şen, Talat Eser, Bilal Kılbaş, Ufuk Özel, Suna Aygün, Cumali Doğrul, Aytekin Yücel, Sadi Gülkaya, Erol Hüseyin Hakverdi, Ali Alimer, Çağrı Küçüksu, Mehmet Dağaşan, Ali Düzenli, Hüseyin Ondal, Ferkan Kanioğulları, Osman Yıldız, Emre Mazmaz, Hasan Öztürk, Gönül Demirel, Emine Özarı, Berk Saygı, Hüseyin Erdoğdu, Cemay Canatan, Zekiye Yorgancıoğlu, Gizem Şah, Mücahit Kaya, Özlem Özdemir, Adnan Gök, Mustafa Dal, Çağla Özal ve Mehmet Neşeli.