Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Türk Genel İş Sendikası arasında 1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi bugün imzalandı. Toplu İş Sözleşmesi’ne Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Sendika Başkanı İbrahim Arıkel imza koyarken, bazı meclis üyeleri ve sendika yetkilileri de hazır bulundu. 315 çalışanın tümünün özlük haklarını eşit şekilde koruyan Toplu İş Sözleşmesi, çalışanları memnun edecek şekilde düzenlendi.

İmza töreninde konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Toplu İş Sözleşmesi’nin çalışanların verimliliğini artırma ve iş barışı adına önemli olduğunu belirterek, önemli olanın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin de dikkate alınarak, çalışanın emeğinin karşılığını alması olduğunu vurguladı. Arter, Toplu İş Sözleşmesi’nin hazırlanma aşamasında dengeli bir yaklaşım sergilemeye özen gösterdiklerini de söyledi.

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı İbrahim Arıkel de, Toplu İş Sözleşmesi’nin iyi niyet çerçevesinde, çalışanın hakkını alacağı şekilde hazırlandığını belirterek, Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

dsc_0101-002.jpg

dsc_0103-002.jpg

img_2771.jpg