Mağusa Devlet Hastanesi ile ilgili şikayetler bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz akşam yüksek ateş ve titreme ile ailesi tarafından gece 03.30 raddelerinde Mağusa Devlet Hastanesi'ne götürülen Fevzi Karabulut, tedavi edilmek yerine "Sabaha az kaldı. Polikliniğe gidersin." diyerek tedavi edilmeden evine gönderildi.

Vücudunun büyük bölümü iltihaplanan ve ayakta duramayacak durumda olan Fevzi Karabulut’u ailesi Mağusa Tıp Hastanesi'ne götürdü. Durumu ciddi olarak nitelendirilen Fevzi Karabulut hastaneye yatırılarak ilaç tedavisine başlandığı öğrenildi.

Fevzi Karabulut’un babası Erbil Karabulut yaptığı açıklamada, "Mağusa Hastanesi'nden sürekli şikayet geliyor ve ben bu şikayetlerin nedenini bir türlü anlamıyordum. Ancak başımıza gelince neden doktorları ve hemşireleri dövdüklerini daha iyi anladım. Ben dövmeye karşıyım ve kesinlikle olmaması taraftarıyım ama hipokrat yemini eden doktorların, hemşirelerin de hastalara artık insan gibi davranmaları gerektiği inancındayım" dedi.

Erbil Karabulut açıklamasına devamla, "Oğlum su bile içecek durumda değildi. Ben görevli olduğum için oğlumu annesi hastaneye götürdü. Hemşireler yüksek ateş altında titreyen su bile içemeyen oğluma ‘Sabaha ne kaldı? Sabah oluyor. Polikliniğe götür. Tedavisini orda yapsınlar dedi. Ben orada olsaydım neler olacağını hiç tahmin edemiyorum" ifadesinde bulundu.

"Oğlum Fevzi’yi Mağusa Tıp Hastanesine götürdük. Oradaki doktor bu çocuğun durumu çok ciddi. Hemen hastaneye yatırılması gerekir" diyen Erbil Karabulut, "Çocuğumu yatırdık ve serum bağladılar. İlaç tedavisi görüyor. Ya paramız olmasaydı? Bu nasıl devlet hastanesi? Sağlık bitti. Ben artık sağlığın ayağa kalkacağına inanmıyorum. Sağlıkta köklü değişiklik şart" ifadesinde bulundu.